Deila lyrisch na belangrijke zege: "Hoedje af voor de spelers"

Ronny Deila bedankt het publiek na de zege op Royal Antwerp
Ronny Deila bedankt het publiek na de zege op Royal Antwerp Foto: © Orange Pictures

Ronny Deila is heel blij met de late overwinning op Royal Antwerp (2-1). De hoofdtrainer is trots op zijn ploeg en in het bijzonder doelpuntenmaker Hans Vanaken.

Deila zag dat beide ploegen zondag erg aan elkaar gewaagd waren. "Beide ploegen beseften dat de inzet groot was", begint hij op het clubkanaal. "Hoedje af voor de spelers, hoe ze geloven in zichzelf en in het team. Het is duidelijk dat we nog veel beter moeten voetballen, maar je ziet soms nog angst. Maar het is defensief heel solide en dat is alvast een goede basis. We hebben nu drie punten meer en een titelconcurrent geklopt. Bovendien hebben we ook die negatieve trend kunnen keren."

De Noorse oefenmeester prijst matchwinner Hans Vanaken "Hans is een ongelooflijke speler. Iedereen kent uiteraard zijn kwaliteiten. Hij leidt met kalmte en intelligentie, en beschikt qua passing en afwerking over uitstekende kwaliteiten. Ik ben erg dankbaar dat ik zo’n spelers mag coachen", laat hij weten. Ook Ferran Jutglà en Igor Thiago vielen in de complimenten.

Lees meer:
0 reacties