"Deila nam enorm veel ruimte in beslag in de Standard kleedkamer"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Pro Shots

Geoffrey Valenne nam de honneurs zaterdag waar namens Standard. Door het vertrek van Ronny Deila naar Club Brugge was het een chaotische week voor hem, zo vertelt hij aan DHSport.

Valenne verloor met Standard na de chaotische week met 0-4 bij zijn debuut als coach. "Deze rol overnemen is momenteel ondankbaar. Maar ik werk voor Standard. We hebben ons best gedaan om ons voor te bereiden op deze wedstrijd. De spelers reageerden goed op de training en ik verwachtte iets positiefs van hen. Dat was niet het geval…”

Volgens de coach had het vertrek van Deila impact op de spelersgroep. "Wat er in de loop van de week gebeurd is, is heel ingewikkeld. Veel spelers hielden van de coach. Ineens moesten we de knop omzetten. Helaas werden de spelers getroffen door zijn vertrek. Omgaan met het vertrek van een coach is nooit gemakkelijk, zeker niet als het goed gaat. Deila was symbolisch en charismatisch. Deila nam enorm veel ruimte in beslag in de kleedkamer."

"Ik heb veel van hem geleerd. Dat is voetbal. hij heeft zijn beslissing genomen en ik respecteer die, want menselijkerwijs heeft iedereen het recht om beslissingen te nemen. Maar ik ben teleurgesteld."

Lees meer:
0 reacties