Deila prijst sterspeler: "Hij heeft veel meer zelfvertrouwen"

Ronny Deila juicht
Ronny Deila juicht Foto: © Pro Shots

Club Brugge boekte zaterdagavond een overtuigende zege op KVC Westerlo (3-0). Na afloop was Ronny Deila zeer tevreden over het optreden van zijn ploeg.

De oefenmeester zag een volwassen Club Brugge niet in de problemen komen. "We hadden controle over de partij, al was het in het begin moeilijk om ze te ontmantelen want ze speelden goed georganiseerd. We hebben zelf niets weggegeven en pakten opnieuw een clean sheet", blikt hij terug op de clubsite. "We hebben ook drie keer gescoord en hadden misschien nog een paar goals meer kunnen maken, maar dan zouden we wel heel efficiënt geweest zijn."

Igor Thiago was twee keer trefzeker en staat dit seizoen al op 23 officiële goals. Na een moeizame start is de spits helemaal los, ziet ook Deila. "Hij heeft veel meer balans en veel meer zelfvertrouwen. Hij is een targetman, moet de bal vasthouden, het spel simpel houden, druk zetten op de verdediging en aanwezig zijn in de zestien meter", aldus Deila. "Intussen scoort hij met de ogen toe, maar hij moet ook zijn ploegmaats bedanken want die bedienen hem erg goed.”

Lees meer:
0 reacties