Deila: "Rits naar Anderlecht? Het maakt mij niet bepaald gelukkig"

Ronny Deila tegen KV Mechelen
Ronny Deila tegen KV Mechelen Foto: © Pro Shots

Mats Rits staat in de belangstelling van RSC Anderlecht en Union SG. De middenvelder lijkt bij Club Brugge genoegen te moeten nemen met een reserverol. Coach Ronny Deila reageert op het gerucht dat Rits naar rivaal RSC Anderlecht kan vertrekken.

"Dat hij naar Anderlecht zou gaan? Het maakt mij niet bepaald gelukkig, neen", zegt Deila tegen Het Nieuwsblad. "Ik had liever de Premier League gehad (grijnst). Maar dat is nu geen optie. Het liefst zou ik Mats nog wat houden." Er is dit seizoen veel concurrentie binnen Club Brugge. "Mats is een topper: hij kent het huis en onze benchmarks. Hij won hier ook veel prijzen."

"Maar langs de andere kant wordt hij ook een jaartje ouder", zo vervolgt Deila. "De vraag is hoe lang we hem nog zekerheid kunnen geven. Dat is niet enkel mijn beslissing, maar ook die van de club. Daarnaast is de concurrentie zwaar op zijn positie, zeker nu Hugo Vetlesen erbij kwam."

Deila is erg te spreken over de staat van dienst van Rits bij Blauw-Zwart: "Rits heeft ongelofelijk veel betekend voor deze club. Als hij blijft, maakt hij zeker deel uit van onze plannen", aldus Deila.

Lees meer:
0 reacties