Deila verbaast met analyse: "AZ heeft eigenlijk niets gecreëerd"

Ronny Deila tegen AZ
Ronny Deila tegen AZ Foto: © Pro Shots

Slechts vijf dagen voor de eerste Europese ontmoeting met Aarhus leed Club Brugge een 2-1 nederlaag tegen AZ tijdens de Brugse Metten.

Na de 1-2 nederlaag tegen de Nederlandse subtopper, boezemt de wedstrijd van Blauw-Zwart niet veel vertrouwen voorafgaand aan de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op donderdag. De prestatie was verre van overtuigend.

Echter, dat was buiten Ronny Deila gerekend. De nieuwe trainer verraste iedereen met zijn analyse van de wedstrijd tegenover Het Nieuwsblad. "Ik zag veel zaken die mij tevreden stellen: discipline, een goede organisatie. In feite heeft AZ niets weten te creëren."

"Je moet niet vergeten dat we tegen een team speelden dat halve finalist was in de Conference League, een sterk team," vervolgde de Noor. "Ik vond dat we een goede prestatie hebben neergezet." Ondanks aandringen wilde hij ook geen kritiek geven op zijn spelers.

"De voorkeur gaat uit naar het focussen op positieve aspecten," voegde Deila eraan toe. "Tegen Aarhus wil ik een vergelijkbare prestatie zien zoals tegen AZ, maar met meer doelkansen."

Lees meer:
0 reacties