Deila: "Zaak van hard werken en het goede momentum aanhouden"

Igor Thiago scoorde namens Club Brugge in de Croky Cup
Igor Thiago scoorde namens Club Brugge in de Croky Cup Foto: © Orange Pictures

Ronny Deila was blij met de zege op Zulte Waregem in de Belgische Beker. Na afloop lichtte hij de positieve vorm van één speler uit.

Op het clubkanaal vertelt de coach van Club Brugge dat hij blij was met het resultaat. "Eerst en vooral ben ik natuurlijk heel tevreden met de 4-0 zege. We kenden een goede start en konden die ook verzilveren met een vroege openingsgoal. Daarna zijn we gedisciplineerd gebleven en hard blijven werken. Onze pressing en tegenaanvallen werden eveneens goed uitgevoerd vandaag. Nadat we vroeg de score konden openen, hebben we vervolgens de wedstrijd op een professionele manier afgemaakt. Bijgevolg ben ik tevreden dat we nog een zege kunnen toevoegen aan onze reeks. Het is nu zaak van hard te blijven werken en dit momentum nog een tijdje te kunnen aanhouden."

Spits Igor Thiago scoorde twee keer, tot tevredenheid van de Noorse oefenmeester. "Ik ben heel blij met Igor op dit moment. Met nieuwe spelers heb je heel vaak hetzelfde patroon dat ze goed starten bij een nieuwe club en dan een terugval kennen. Dat dipje lijkt bij hem nu achter de rug, want nu is hij zeer sterk bezig. Thiago geeft iets aan ons team wat we nog niet hadden. Hij kan onder andere goed een bal bijhouden en is sterk in de box. Daarnaast is hij gewoon een topkerel zowel op het veld als in de kleedkamer. Uiteraard is er van buitenaf wel wat kritiek geweest op hem, maar kritiek zal er altijd zijn. Als speler bij een topclub moet hij daarmee om kunnen gaan en ik ben tevreden dat hij vooral op het veld reageert met zijn prestaties nu. Als het team goed draait, komen zijn individuele kwaliteiten ook beter naar boven. Alles begint dus bij het team en het stemt me zeker optimistisch hoe we de laatste wedstrijden aan het presteren zijn."

Lees meer:
0 reacties