Deli op weg naar de uitgang: 'Club praat met Fransen'

De kans is groot dat Simon Deli nog voor het verstrijken van de markt vertrekt bij Club Brugge. De kampioen van België zou naar verluidt in gesprek zijn met het Franse Troyes over een uitleenbeurt van de Ivoriaan.

Nadat Ivan Leko er niet in slaagde om in 2019 de landstitel te veroveren, nam Philippe Clement het stokje over. Zijn opdracht was duidelijk: kampioen spelen. Om de opdracht er wat eenvoudiger op te maken, liet Club Brugge flink van zich horen op de transfermarkt. Niet alleen streken Simon Mignolet en David Okereke voor veel geld neer op Jan Breydel. Ook maakte Simon Deli de overstap naar de ploeg van kersvers hoofdtrainer Clement. De Ivoriaan moest Stefano Denswil doen vergeten. Denswil vertrok naar Bologna.

Deli was in zijn eerste seizoen basiskracht en een belangrijke pion in het elftal van Clement. Vorig seizoen kwam daar echter verandering in. Deli begon weliswaar nog wel als basisspeler, maar door blessures en omstreden optredens raakte hij zijn basisplaats kwijt. Hij belandde zelfs op de tribune. In januari gingen zowel Club Brugge en Deli op zoek naar een al dan niet tijdelijke oplossing. Hij trok uiteindelijk op huurbasis naar Slavia Praag, de ploeg die hij in 2019 nog verruilde voor Blauw-Zwart.

Hoewel Deli daar erg geliefd was, zag hij een definitieve terugkeer niet zitten. Bij Club Brugge was er echter nul perspectief voor hem. Clement stelde hem vrij van training en op de clubsite behoorde hij al niet eens meer tot de A-kern. Nu lijkt hij dus op weg naar Frankrijk. Club Brugge was volgens Het Nieuwsblad woensdag in gesprek met Troyes over een uitleenbeurt. Troyes promoveerde in het afgelopen seizoen naar de hoogste Franse afdeling.

Lees meer: