Dennis heeft transfer naar Engeland bijna te pakken

PHOTONEWS 10893899 195
PHOTONEWS 10893899 195 Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Club Brugge wil zich deze weliswaar graag versterken, maar hoopt vooral een groot aantal 'overbodige' spelers van de hand te doen. Na Siemen Voet en Loïs Openda staat ook Emmanuel Dennis op het punt om te vertrekken. De Nigeriaan kan zich opmaken voor een mooie transfer. Club Brugge en Watford FC bereikten vanmiddag namelijk al een principeakkoord over een vertrek van de aanvaller naar Engeland. Hij moet alleen persoonlijk nog tot een akkoord zien te komen.

Dennis hoopte afgelopen zomer al een stap hogerop te kunnen zetten. De Nigeriaan maakte twee seizoenen geleden indruk door in de Champions League en Europa League te scoren tegen respectievelijk Real Madrid en Manchester United. Interesse was er vorige zomer wel, maar tot een transfer kwam het niet. Wat volgde, was een uiterst teleurstellende eerste seizoenshelft. Daarin kwam Dennis slechts één keer tot scoren. Dat was op bezoek bij Zenit in de groepsfase van de Champions League. De Nigeriaan kwam vooral in het nieuws door zijn verrichtingen buiten de lijnen, met als dieptepunt zijn wangedrag in de aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund.

Philippe Clement nam vervolgens weliswaar in genade aan, maar deed in het restant van de eerste seizoenshelft nog amper een beroep op hem. In de winterstop gingen Club Brugge en Dennis op zoek naar een al dan niet tijdelijke oplossing. Hij keerde echter geblesseerd terug uit de winterstop. Een transfer leek er opnieuw niet in te zitten, ware het niet dat FC Köln zich op de valreep meldde. De Duitsers namen Dennis tot en met het eind van afgelopen seizoen over. Hij kon in zijn eerste weken weliswaar rekenen op een basisplaats, maar slaagde er niet in om indruk te maken.

Ook in Duitsland belandde hij op de bank. Uiteindelijk kwam hij slechts tien keer in actie voor FC Köln. Daarin scoorde hij één keer. Een hard gelag voor Club Brugge, dat hem deze zomer alsnog voor een leuk bedrag van de hand hoopte te doen. De Belgisch landskampioen moet echter genoegen nemen met een bedrag van naar verluidt vier miljoen euro. Bereikt Dennis een akkoord met Watford FC, tekent hij een vijfjarig contract bij de ploeg die komend seizoen terugkeert in de Premier League. De Nigeriaan speelde uiteindelijk 116 wedstrijden voor Club Brugge. Hij trof 29 keer doel.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1407043683761934342?s=20

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda