Denswil in shock: "Je wilt dit niet zien, het is niet goed te praten"

Stefano Denswil
Stefano Denswil Foto: © Pro Shots

Voormalig Club Brugge-speler Stefano Denswil is geschrokken van de heftige vechtpartij tussen de fans van zijn Trabzonspor en de fans van Fenerbahçe. Na de overwinning van Fenerbahce ging het helemaal mis in het stadion.

In gesprek met De Telegraaf geeft de voetballer aan dat de vlam snel in de pan sloeg. “In een fractie van een seconde was er een gigantische matpartij. Een wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe – of die nu in Trabzon of in Istanbul wordt gespeeld – is altijd enorm beladen, omdat Fenerbahçe onze aartsrivaal is. Maar zo giftig als de sfeer dit keer tijdens het duel al was, heb ik nooit eerder meegemaakt.”

De fans van Trabzonspor werden geprovoceerd door de spelers van Fenerbahçe. Nadat zij ook nog op een 2-3 voorsprong kwamen, ging het helemaal mis. Denswil voelde zich niet bedreigd door de eigen supporters. “Onze spelers niet, want de fans waren op zoek naar de provocerende Fenerbahçe-spelers. Op de beelden is te zien dat iemand de cornervlag uit de grond trok en daarmee achter een speler aan ging en op de grond lag een mes.”

Ook heeft hij niet alles van de vechtpartij meegekregen. “Ik was eigenlijk al bijna in de kleedkamer toen het losging. In no-time stonden er tientallen fans op het veld. Natuurlijk heb ik de boel proberen te sussen. Er zijn ook video’s waarin je ziet dat de Trabzonspor-spelers de Fenerbahçe-spelers veilig naar binnen proberen te krijgen. Op zo’n moment moet je echter ook aan je eigen veiligheid denken, dus op een gegeven moment besloot ik zelf ook maar door te lopen, want ik was toch al te laat.” Toch baalt de verdediger ervan dat het zo is gelopen. “Het hoort niet bij het voetbal, je wilt dit niet zien en het is niet goed te praten, maar dit is Turkije…", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties