Denswil voegt zich bij bijzonder rijtje

Na de komst van Bas Dost was Club Brugge allesbehalve klaar op de transfermarkt. Het werd al snel duidelijk dat de landskampioen zich ook in defensief opzicht wilde versterken. Stefano Denswil stond hoog op het verlanglijstje, maar Bologna was niet van plan zomaar mee te werken aan terugkeer van de Nederlander. Nu heeft Blauw-Zwart toch beet. Denswil keert op huurbasis terug op Jan Breydel. Uiteraard is hij niet de eerste speler die begint aan een tweede avontuur bij FCB.

De terugkeer van Denswil dient zich dus al even aan. Hij verruilt in de zomer van 2019 Club Brugge voor Bologna, waar hij in zijn eerste seizoen basisspeler is. Deze jaargang komt hij echter niet tot nauwelijks aan spelen toe. Club Brugge staat al klaar om hem met open armen te ontvangen. Bologna wil echter eerst een vervanger aantrekken, alvorens Denswil zijn handtekening kan zetten onder een huurcontract van zes maanden. Donderdagavond kondigt Club zijn terugkeer aan, waarmee Philippe Clement zijn achterste linie versterkt ziet worden met een verdediger die de club door en door kent.

Club gaat vaker voor een tweede keer in zee met een bekende. Denswil voegt zich dan ook bij een bijzonder rijtje. De meest recente terugkeer, en zeker ook een succesvolle, is die van Timmy Simons. De oud-middenvelder speelt tussen 2000 en 2005 voor Club Brugge, vertrekt vervolgens naar PSV en keert via 1.FC Nürnberg terug op Jan Breydel. In zijn eerste periode komt Simons tot 230 wedstrijden en in zijn tweede tot 203. Na het seizoen 2017/2018 beëindigt hij zijn carriere. De clubicoon sluit zijn imposante loopbaan met een landstitel af in stijl.

Daverend succes

En wat te denken van de terugkeer van Pascal Plovie? De voormalig verdediger doorloopt de volledige jeugdopleiding van Club Brugge, alvorens op 31 augustus 1985 zijn debuut te maken voor de hoofdmacht. In zijn debuutseizoen komt Plovie echter slechts drie keer in actie. Omwille van de grote concurrentie kiest hij eieren voor zijn geld en vertrekt hij naar Antwerp FC. Daar groeit hij in zijn tweede seizoen uit tot basisspeler. Hij maakt zo dusdanig veel indruk, dat Club Brugge hem ten koste van alles terug wil halen. Zijn tweede periode in zijn geboortestad wordt een daverend succes. Plovie speelt tussen 1988 en 1996 121 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Hij wordt drie keer landskampioen en wint vier keer de Beker van België.

https://twitter.com/MichelFCBerix/status/1343907910397677568?s=20

Lees meer: