Deze 21 namen neemt Clement mee naar Antwerpen

Vijf dagen na de kansloze nederlaag tegen Manchester City in de Champions League, wacht Club Brugge opnieuw een lastig, maar belangrijk affiche. De ploeg van Philippe Clement gaat zondagmiddag op bezoek bij Antwerp FC. Ze weet nu al dat ze op de Bosuil erg goede zaken kan doen. Bij een overwinning vergroot Blauw-Zwart de voorsprong op de Great Old namelijk tot vijf punten. Voor de trip naar Antwerpen kent de selectie geen verrassingen.

Dat betekent dat Clement opnieuw geen beroep doet op Owen Otasowie, Wesley en Daniel Pérez. Otasowie kwam van de zomer voor een slordige vier miljoen euro over van Wolverhampton, maar wacht nog altijd op zijn debuut in Blauw-Zwart. Hij kwam wel al in actie in het oefenduel met KV Kortrijk en voor Club NXT, maar moet zijn eerste officiële minuten voor de hoofdmacht dus nog maken. Otasowie behoorde voor de trip naar Charleroi voor het laatst tot de selectie. De afgelopen dagen ontbrak hij vanwege ziekte. Het zit hem dus ook niet mee.

Ook Wesley ontbreekt dus opnieuw in de wedstrijdselectie. Waarom, is nog altijd niet duidelijk. Geblesseerd is hij in ieder geval niet. Clement gaf vrijdag op de persconferentie nog aan dat er geen blessuregevallen zijn. Daarnaast zagen we Wesley op beelden van het social mediateam van Blauw-Zwart gewoon zijn opwachting maken op het trainingsveld. Clement maakt dus simpelweg andere keuzes. Die gaan niet alleen ten koste van Wesley, maar ook van Pérez. De Venezolaan was een van de uitblinkers tijdens de voorbereiding op dit seizoen, maar kwam sindsdien niet meer in Clement zijn plannen voor.

José Izquierdo behoort daarentegen opnieuw tot de wedstrijdselectie. De Colombiaan, die van de zomer na vier jaar Engeland terugkeerde in Brugge, maakte vorige week tegen KV Kortrijk zijn rentree in Blauw-Zwart. Tijdens de ontmoeting met Manchester City kwam hij niet in actie.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1451941736075378689?s=20
Lees meer: