Deze beloften neemt De Mil mee naar Kiev

Club NXT-coach Rik De Mil
Club NXT-coach Rik De Mil Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Op de dag van vertrek naar Kiev kreeg Club Brugge nog een flinke tik te verwerken. Waar eerder Hans Vanaken, Stefano Denswil en Matej Mitrovic al afhaakten, zal ook Noa Lang niet van de partij zijn in Oekraïne. Een flinke domper voor Rik De Mil, die donderdagavond de honneurs waarneemt op de bank. De coach neemt een aantal bekende gezichten van Club NXT mee, waaronder Nathan Fuakala en Arne Engels.

Een rustige voorbereiding op de verre reis naar Kiev is Club Brugge dus niet gegund. De koploper van België vreesde al een aantal dagen voor een coronauitbraak in de selectie. Dinsdagmorgen maakte de club bekend dat niet alleen Vanaken, Denswil en Mitrovic positief zijn getest en daardoor het heenduel met Dynamo Kiev missen, maar dat ook Philippe Clement en zijn stafleden achterblijven in Brugge. De Mil zal samen met zijn assistent Tim Smolders Clement zijn taken overnemen in Kiev. Beiden staan voor een pittige klus om Club Brugge naar een goede uitgangspositie voor de return te leiden. Zeker nu ook Lang niet beschikbaar is.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1331267006017003520?s=20

Tegenover de afwezigheid van onder anderen Vanaken en Lang, staat de eerste selectie voor Ibrahima Fofana en Mathis Servais. Eerstgenoemde kwam van de zomer over van Diamants de Guinee. De achterban van Club Brugge wachtte in de zomerse mercato met smart op versterking, maar die arriveerde in de persoon van Lang pas op de valreep. In de tussentijd had Blauw-Zwart dus wel zaken gedaan met Diamants de Guinee. Fofana tekende van de zomer een contract tot medio 2023. Bij zijn komst was het al duidelijk dat hij zou aansluiten bij Club NXT. Het duurde echter even voordat hij zijn entree kon maken. Clement was in een eerder stadium overigens al erg lovend over de middenvelder. ''Hij heeft een goeie motor, snelheid en goede voeten.''

Servais

Evenals Fofana maakt Servais zijn debuut in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. Dat hij er nu al bij zit, is opvallend. De flankspeler heeft immers pas vier wedstrijden voor Club NXT achter zijn naam staan. Hij maakte begin december voor de eerste keer zijn opwachting bij de beloften. Onlangs scoorde hij nog de gelijkmaker op bezoek bij Seraing United. Het zegt daarentegen natuurlijk wel veel over het vertrouwen van De Mil in Servais dat de aanvaller meereist naar Oekraïne. Of hij ook aan de aftrap zal verschijnen als vervanger van Lang, ligt niet in de lijn der verwachting. Speelminuten zitten er daarentegen zeker in. De spoeling voorin is dun, zeker wat betreft de flanken.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1335992301945032706?s=20

Ook bij de selectie zitten Nathan Fuakala en Arne Engels. Eerstgenoemde wacht nog op zijn eerste minuten in de hoofdmacht, maar mocht er dit seizoen wel al twee keer aan ruiken. Hij behoorde immers tot de selectie voor de duels tegen Zenit en Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Fuakala kan op meerdere posities in de verdediging uit de voeten en kwam vooralsnog in alle matchen van Club NXT in actie. Engels reisde in augustus met Club Brugge mee naar Brussel voor de bekerfinale tegen Antwerp FC, maar maakte het uiteindelijk niet tot de kern. Staat te boek als groot talent en kan evenals Charles de Ketelaere op het middenveld en in de voorhoede uit de voeten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Club Brugge
18:30
Standard Liège
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Cercle Brugge 15 4 25
5 Antwerp 15 17 24
6 Genk 15 13 24
7 Club Brugge 15 12 23
8 Standard Liège 15 -5 20
9 Sint-Truiden 15 -6 19
10 Mechelen 15 -3 18
Bekijk de hele stand