Deze Club-spelers moeten wederom op hun tellen passen

PHOTONEWS 10961951 034
PHOTONEWS 10961951 034 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Charles de Ketelaere maakte vorige week op bezoek bij Seraing zijn rentree na twee wedstrijden afwezigheid. De kans is groot dat hij zaterdagavond tegen KV Oostende terug aan de aftrap verschijnt. Hij zal echter wel op zijn tellen moeten passen. Dat geldt ook voor Eduard Sobol en Éder Balanta.

Club Brugge kan zaterdagavond voor de eerste keer in het huidige seizoen vijftien op vijftien halen. Na overwinningen op Charleroi, Eupen, Antwerp FC en Seraing hoopt de ploeg van Alfred Schreuder ook af te rekenen met KV Oostende. Een nieuwe zege zal de ploeg een flinke boost geven in de aanloop naar het thuisduel met KRC Genk van volgende week.

Lees ook: Schreuder weet waar het gevaar schuilt tegen Oostende

De ontmoetingen tussen Club Brugge en KRC Genk in het afgelopen seizoen waren belangrijk in de strijd om het landskampioenschap. Dit seizoen vormen de Limburgers echter geen bedreiging voor Blauw-Zwart. Dat was bij aanvang van de competitie nog wel de verwachting. Maar KRC Genk beleeft een teleurstellend seizoen. Alleen een wonder kan Genk nog een plek in de Champions' play-offs bezorgen.

Dit neemt echter niet weg dat het duel tussen Club en Genk van volgende week niet beladen zal zijn. Dat zullen ontmoetingen tussen Blauw-Zwart en de Genkies altijd blijven. Daarnaast wil de ploeg van Schreuder in het spoor blijven van koploper Union. Daarvoor wil Schreuder natuurlijk wel kunnen beschikken over een volledige kern. Om die reden zullen De Ketelaere, Sobol en Balanta tegen KV Oostende op hun tellen moeten passen.

Zij staan namelijk nog altijd op vier gele kaarten in de competitie en dus op scherp. Of De Ketelaere, Sobol en Balanta zaterdagavond in actie komen, zal moeten blijken. Sobol en Balanta zijn onder Schreuder niet zeker van een basisplaats. De laatste twee competitieduels kwam Balanta zelfs geen minuut in actie. Maar mocht hij op KV Oostende minuten maken, zal hij zich gedeisd moeten houden. En dat geldt dus ook voor De Ketelaere en Sobol. Anders gaat de ontmoeting met Genk aan hun neus voorbij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda