Deze ploegen strijden ook om een ticket voor de halve finales

Volop bekervoetbal deze week. Terwijl Loïs Openda met Vitesse strijdt om een ticket voor de finale van de KNVB Beker, hoopt Club Brugge zich donderdagavond bij de laatste vier te voegen. Dat moet dan gebeuren ten koste van Standard. In de aanloop naar dé kraker in de kwartfinales van de Croky Cup, strijden zes andere ploegen om drie tickets. Een overzicht.

Woensdag 3 maart, 18.00 uur: Eupen-KAA Gent

De voorbereiding van Gent op de bekerontmoeting met Eupen kwam er plots anders uit te zien. Afgelopen zondag vormde de Ghelamco Arena in eerste instantie het toneel voor de topper tussen Gent en Club Brugge, maar door de nodige coronagevallen bij de bezoekende ploeg, besloot de Pro League het duel uit te stellen. Een kleine streep door de rekening van Gent, dat graag in actie had willen komen tegen een gehavend Club Brugge. De nummer twee van het afgelopen seizoen verkeert immers in goede vorm. Op 17 januari ging het op bezoek bij Antwerp FC voor de laatste keer onderuit.

In het bekertoernooi rekenden de Buffalo's af met achtereenvolgend Heur-Tongeren en Charleroi. Vooral de overwinning op Charleroi mocht er zijn. In een tijdsbestek van net aan tien minuten scoorde Gent drie keer. De ploeg van Heinz Vanhaezebrouck is uiteraard de grote favoriet voor het treffen met Eupen, alhoewel het bekertoernooi garant staat voor verrassingen. Die kans lijkt, gezien de vorm van Eupen, overigens niet heel groot. Van de laatste zeven competitiewedstrijden won Eupen er slechts één. Overigens kwam Gent op 7 februari niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de huidige nummer veertien.

https://twitter.com/KAAGent/status/1366784206915919882?s=20
Woensdag 3 maart, 20.45 uur: Anderlecht-Cercle

Anderlecht eindigde in het afgelopen seizoen op maar liefst 27 punten achterstand van Club Brugge. Het verschil tussen beide ploegen was niet normaal groot. Een pijnlijke constatering voor Paars-Wit, ooit de te kloppen ploeg in België. Volgens Michel Vlap zou daar dit seizoen verandering in komen. Vooralsnog is daar echter niets van waar. In oktober zegevierde Blauw-Zwart nog met ruime cijfers tegen de rivaal, terwijl de voorsprong in het klassement momenteel achttien punten bedraagt. Anderlecht heeft, voor het winnen van een prijs, alle hoop dus gevestigd op het bekertoernooi.

In de kwartfinales neemt de ploeg van Vincent Kompany het op tegen Cercle, stadgenoot van Club. Cercle maakt een moeilijk seizoen door, maar behaalde in de laatste drie competitiewedstrijden wel zeven punten. Eén daarvan werd in eigen huis behaald tegen Anderlecht. Kompany en co kregen na afloop bakken met kritiek over zich heen, want het loste geen enkel schot op doel. Dat zal woensdagavond dus beter moeten, willen ze de laatste vier bereiken. Met een 1-3 overwinning op Standard tankte Anderlecht in ieder geval wat vertrouwen.

https://twitter.com/cercleofficial/status/1366814515329986570?s=20
Donderdag 4 maart, 18.00 uur: KRC Genk-KV Mechelen

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat uiteindelijk KAA Gent, Anderlecht, KRC Genk én Club Brugge uitmaken wie de eindstrijd speelt. Dan moeten ze natuurlijk eerst nog allemaal hun kwartfinale winnend afsluiten. Dat wordt geen makkie, ook niet voor Genk. De ploeg van John van den Brom krijgt bezoek van KV Mechelen en mag daarmee haar borst natmaken. Op 30 januari jongstleden stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in Mechelen. Dat duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Genk verkeert sowieso niet in al te beste vorm. Van de laatste twaalf competitiewedstrijden werden er slechts drie gewonnen. De overwinning op Charleroi van afgelopen vrijdag geeft Van den Brom en zijn manschappen weer wat lucht. Mechelen draait daarentegen een uitstekend seizoen en is zelfs nog in de race om een ticket voor de Champions Play-Offs.

Lees meer: