Deze spelers kunnen in januari nog vertrekken bij Club

PHOTONEWS 10938180 007
PHOTONEWS 10938180 007 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Als we Het Laatste Nieuws moeten geloven staat Club Brugge op het punt om Skov Olsen over te nemen van Bologna. De Deense aanvaller moet na Tajon Buchanan de tweede winteraanwinst worden. In de laatste dagen van de transfermarkt is het niet alleen de vraag of er ook nog een extra verdediger bij komt, maar óók of er nog spelers zullen vertrekken bij Blauw-Zwart.

Matej Mitrovic

De speler die met stipt op één op de nominatie staat om Club Brugge te verlaten is Matej Mitrovic. En daar zag het er een paar maanden geleden eigenlijk nog niet naar uit. De Kroaat zette in juli zijn krabbel onder een nieuw contract tot de zomer van 2024. Daarnaast had hij een basisplaats in de eindstrijd van de Supercup tegen KRC Genk én de competitiewedstrijden tegen Eupen en Cercle.

Maar na zijn opwachting in de Brugse derby kwam Mitrovic alleen nog in de thuiswedstrijd tegen Beerschot een paar minuten geleden. Nadien behoorde hij nog maar één keer tot de wedstrijdselectie. Onder Philippe Clement kwam Mitrovic dus niet meer in de plannen voor en met Alfred Schreuder aan het roer lijkt daar geen verandering in te komen.

Het zit de Kroaat ook niet bepaald mee. Zijn blessureverleden is bekend, maar begin deze maand kwam er ook nog een coronabesmetting bij. Mitrovic zou normaliter mee op het vliegtuig stappen richting het trainingskamp in Marbella, maar Covid-19 gooide roet in het eten. Het trainingskamp was voor Mitrovic natuurlijk de uitgelezen kans om zich weer in de kijker te spelen.

In december kwam het gerucht naar buiten dat het management van Mitrovic hoopte dat Club het contract van de Kroaat zou ontbinden, zodat hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Zover lijkt het echter niet te komen. Dat geldt ook voor een winters vertrek, tenzij er in de komende dagen nog wat gebeurt.

Faitout Maouassa

'Huh, wat? Nu alweer?' We horen het jullie al denken. Club Brugge telde van de zomer nog vier miljoen euro neer voor de komst van Faitout Maouassa. Maar een succes is het huwelijk tussen Club en de Fransman vooralsnog niet. Integendeel zelfs. Maouassa kwam vooralsnog pas 356 minuten in actie, verdeeld over negen wedstrijden.

Zelfs Federico Ricca kreeg op een gegeven moment de voorkeur boven de Fransman.

Dat zijn er niet veel, zeker niet voor een speler die met aardig wat verwachtingen naar West-Vlaanderen kwam. Vorig jaar was hij namelijk nog actief op het EK Onder-21. Maouassa werd gehaald om de concurrentie aan te gaan met Eduard Sobol, maar hij heeft het de Oekraïner nog niet moeilijk kunnen maken. Zelfs Federico Ricca kreeg op een gegeven moment de voorkeur boven de Fransman.

Sinds de komst van Schreuder is het perspectief voor Maouassa er niet beter op geworden. Sterker nog, bij behoorde voor de wedstrijden tegen STVV en Standard niet eens tot de kern. Schreuder speelde in beide wedstrijden zonder linksback en drie spelers voor dezelfde positie op de bank is natuurlijk te veel van het goede. Een vertrek in de winter valt daarom niet uit te sluiten.

Faitout Maouassa
Faitout Maouassa in de uitwedstrijd tegen Charleroi. De Fransman heeft nog geen potten kunnen breken. (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures)

Owen Otasowie

Club Brugge is dit seizoen een van de grote spelers op de transfermarkt. Vooral in de zomer liet de regerend landskampioen van België er geen gras over groeien. Maar van de nieuwkomers heeft eigenlijk alleen Jack Hendry een goede indruk kunnen maken. Ook Owen Otasowie heeft nog geen potten kunnen breken. De Amerikaan wacht zelfs nog op zijn officiële debuut voor Blauw-Zwart.

Of het er in de tweede seizoenshelft wel van gaat komen? Daar lijkt het voorlopig niet op. Otasowie behoorde evenals Maouassa niet tot de kern voor de eerste twee wedstrijden van 2022. De keuze is reuze voor Schreuder, vooral op het middenveld. Zelfs Noah Mbamba, onder Clement een vertrouwd gezicht in de wedstrijdkern, was er tegen STVV en Standard niet bij.

Otasowie heeft op de positie van defensieve middenvelder inmiddels ook concurrentie van Vormer. Ga er dan maar aanstaan.

Otasowie is gehaald voor de positie van defensieve middenvelder. Waar hij in de eerste seizoenshelft Éder Balanta en Mbamba voor zich moest dulden, heeft hij op die positie inmiddels ook concurrentie van Ruud Vormer. Ga er dan maar eens aanstaan, als je na een klein halfjaar nog altijd wacht op je eerste officiële minuten.

Otasowie verliet Wolverhampton van de zomer omdat hij ervan was overtuigd dat hij bij Club de kans zou krijgen om zich terug in de kijker van de nationale ploeg te spelen. Het WK in Qatar was zijn grote droom. Maar om die droom waar te maken, zal Otasowie minuten moeten gaan maken. Bij Club lijkt dat voorlopig niet te zullen gebeuren.

Daniel Pérez

In de winterse transferperiode van vorig jaar trok Club Brugge liefst vijf nieuwe spelers aan. Eén van hen was Daniel Pérez. De Venezolaan maakte de overstap uit zijn thuisland en sloot in eerste instantie aan bij Club NXT. Maar Clement haalde Pérez al snel naar het eerste. In de uitwedstrijd tegen KAA Gent maakte hij zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht.

Bijna een jaar later wachten we nog op zijn tweede officiële treffer in het shirt van Blauw-Zwart. Het leek tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen even heel snel te gaan met Pérez. Hij scoorde drie keer in twee wedstrijden en was er klaar voor om de concurrentie aan te gaan met Bas Dost. Maar niet Pérez of Dost was in de eerste seizoenshelft de spits van Club. Die rol was weggelegd voor Charles de Ketelaere.

Dost werd door Clement naar de bank verwezen, waardoor er geen plek was voor Pérez. De Venezolaan kwam in de eerste seizoenshelft slechts 36 minuten in actie voor de hoofdmacht. Bij Club NXT scoorde hij er flink op los, maar dat leverde hem vooralsnog geen nieuwe kans in het eerste op. Of daar onder Schreuder verandering in komt?

Pérez behoort in ieder geval weer tot de wedstrijdselectie. Met de nakende komst van Skov Olsen is het echter de vraag of dat ook zo blijft. Nog een aanvaller betekent voor Pérez natuurlijk minder kans op minuten. En voor zijn ontwikkeling is het belangrijk dat hij die gaat maken. Zo zal Club daar ook over denken. Niet voor niets verlengde Blauw-Zwart het contract van Pérez vorige week nog tot de zomer van 2026.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1483107352962375688?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
Club Brugge
13:30
Anderlecht
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 26 29 62
2 Anderlecht 26 24 54
3 Club Brugge 26 30 45
4 Antwerp 26 24 44
5 Gent 26 12 42
6 Genk 26 21 40
7 Cercle Brugge 26 5 40
Bekijk de hele stand