Deze spelers moeten hun kans grijpen tegen Deinze

PHOTONEWS 10943041 074
PHOTONEWS 10943041 074 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Na twaalf competitiewedstrijden en drie optredens in de Champions League, is het voor Club Brugge tijd voor de Croky Cup. De ploeg van Philippe Clement trapt het nieuwe avontuur in het bekertoernooi woensdagavond af met een thuisduel met Deinze. Clement heeft besloten om een aantal sterkhouders rust te geven. Dat maakt de weg vrij voor de namen die het in de afgelopen weken moesten doen met een reserverol of tribuneplaats. Zij zullen zich tegen Deinze willen laten zien.

Senne Lammens

Hoe gaat Clement de positie onder de lat invullen? Waar sterkhouders als Jack Hendry, Eduard Sobol, Éder Balanta en Charles de Ketelaere niet van de partij zijn, behoort Simon Mignolet wel 'gewoon' tot de wedstrijdselectie. De grote vraag is of Clement tegen Deinze kiest voor zijn betrouwbare sluitpost, of Lammens weer eens de kans geeft. Omdat Mignolet geblesseerd terugkeerde uit de zomerstop, kreeg Lammens de kans onder de lat. Hij maakte in de voorbereiding een goede indruk, maar had het in de Supercup tegen KRC Genk en in de eerste competitiewedstrijd tegen Eupen een stuk lastiger. Mocht hij woensdag aan de aftrap staan, zal hij zich ongetwijfeld willen laten gelden.

Senne Lammens in actie namens Club Brugge
Lammens was basisspeler in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen. Tegen Deinze krijgt hij mogelijk weer het vertrouwen. (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures)

Faitout Maouassa

Club Brugge liet zich op de slotdag van de zomerse transferperiode nog flink gelden. Zo kondigde het de komst van Maouassa aan. De linksback maakte de overstap van Stade Rennes. Hij had zich hoogstwaarschijnlijk een andere start in België voorgesteld. Hij kwam vooralsnog namelijk pas 158 minuten in actie. Twee keer begon hij aan de aftrap, onder meer in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Maouassa maakte toen een goede indruk. Meerdere supporters vroegen zich zelfs af waarom hij van Clement niet mocht blijven staan tegen Manchester City. Omdat Sobol woensdag niet van de partij is, zal Maouassa mogelijk beginnen. De Fransman zal moeten laten zien waarom niet Sobol, maar hij de eerste keus op de linksbackpositie moet zijn.

Brandon Mechele

Voor de Belgische verdediger dient zich mogelijk een mooie kans aan deze week. Mechele is al een tijdje niet meer onomstreden bij Club Brugge, maar zag zijn concurrent Stanley Nsoki op Antwerp FC met rood indrukken. Naast een basisplaats tegen Deinze lonkt er dus ook zaterdag op bezoek bij Sint-Truiden een plek aan de aftrap. Nsoki beleeft in zijn eerste maanden hoge pieken, maar ook diepe dalen. Mechele zal in de komende wedstrijden dus moeten bewijzen dat hij meer stabiliteit aan de defensie kan toevoegen.

Kamal Sowah

De nieuwe recordaankoop van Club Brugge beleefde een ijzersterk debuut. In de thuiswedstrijd tegen KV Oostende verzorgde hij meteen een geweldige assist op Noa Lang. De verwachtingen werden vervolgens nog hoger. Sowah slaagde er na zijn debuut echter niet meer in om dat niveau te halen. Hij behield weliswaar het vertrouwen van Clement, maar daar kwam zondag tegen Antwerp FC verandering in. De oefenmeester koos voor Ignace Van der Brempt en die keuze pakte goed uit. Wellicht heeft het optreden van Van der Brempt Sowah doen wakker schudden en realiseren dat je ook als recordaankoop moet knokken voor je plek.

Kamal Sowah tijdens zijn debuut voor Club Brugge tegen KV Oostende
Sowah beleefde een droomdebuut tegen KV Oostende, maar kon die lijn helaas niet doortrekken. (Photo by Jan De Meuleneir/Photonews)

Wesley

De Braziliaan keerde afgelopen zomer na twee verloren jaren terug bij Club Brugge. Wesley vertrok in 2019 voor een slordige 25 miljoen euro naar Aston Villa, maar mede door blessures liep zijn periode in Engeland vooralsnog op niets uit. Bij zijn oude werkgever hoopt hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Zomaar zal dat echter niet gaan. Ook Wesley moet knokken voor zijn plek. Clement deed vooralsnog pas 75 minuten een beroep op hem. Tegen Deinze maakt hij na bijna een maand zijn rentree in de selectie. Een doelpunt is meer dan welkom.

Bas Dost

In de zoektocht naar een kopsterke spits kwam Club Brugge al in de zomer van 2020 uit bij Dost. De Nederlander stond zelf niet onwelwillend tegenover een vertrek naar België, maar Eintracht Frankfurt wilde hem toen niet laten gaan. Een paar maanden later was het wel raak voor Blauw-Zwart. Dost zijn start was veelbelovend. Hij scoorde vijf keer in zijn eerste zes wedstrijden. Daarna werd het echter minder en minder. Dit seizoen begon hij nog wel als eerste spits, maar een basisplaats heeft hij al bijna drie maanden niet meer. Op 1 augustus stond hij voor het laatst aan de aftrap. Mocht hij tegen Deinze vanaf het begin de kans krijgen, zal hij nadrukkelijk op zoek gaan naar een goal.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand