Deze spelers vertrekken in de zomer sowieso bij Club

PHOTONEWS 10938401 057
PHOTONEWS 10938401 057 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Trekt Ruud Vormer komende zomer na acht jaar de deur van Jan Breydel achter zich dicht? Een vertrek van de kapitein valt in ieder geval niet langer uit te sluiten. Waar zijn toekomst nog een vraagteken is, lijken meerdere spelers Club Brugge komende zomer sowieso te verlaten.

Matej Mitrovic

Club Brugge baarde opzien door van de zomer het contract van de Kroaat open te breken tot medio 2024. Mitrovic had in het afgelopen seizoen immers amper gespeeld. Dat geldt ook voor het huidige seizoen. De verdediger kwam vooralsnog, ondanks zijn contractverlenging, pas zes keer in actie. Hij wilde eigenlijk in januari al vertrekken, maar toen kwam het er niet van. Een zomers vertrek lijkt echter onvermijdelijk.

Federico Ricca

Waar de Uruguayaan onder Philippe Clement nog wel eens mocht opdraven, is hij sinds de aanstelling van Alfred Schreuder naar de achtergrond verdwenen. Omdat zijn contract volgend jaar afloopt, lijkt Ricca bezig te zijn aan zijn laatste maanden als speler van Club Brugge. Zeker ook omdat Blauw-Zwart op de achtergrond bezig is met de komst van linksback Bjorn Meijer.

Owen Otasowie

Wie? De achterban van Club Brugge vraagt zich wekelijks af waar Otasowie is. Blauw-Zwart betaalde afgelopen zomer vier miljoen euro voor zijn komst, maar de Amerikaan lijkt na nul officiële minuten alweer te gaan vertrekken.

Charles de Ketelaere

Hoewel analisten hem aanraden om nog een jaar in België te blijven, lijkt De Ketelaere bezig aan zijn laatste maanden als speler van Club Brugge. De aanvaller was vorig seizoen al van grote waarde voor zijn ploeg, maar doet er in het huidige nog een paar schepjes bovenop. Dat is uiteraard niet onopgemerkt gebleven. De interesse in De Ketelaere neemt met de week toe. Als we de Rode Duivel zelf moeten geloven, acht hij zichzelf rijp om de volgende stap te zetten en gaat hij dat ook doen.

Lees ook: De Ketelaere hint op een nieuw avontuur

Noa Lang

Club Brugge dreigt komende zomer heel wat doelpunten en assists in te leveren. Naast De Ketelaere staat immers ook Lang voor een zomers vertrek. Hoewel de Nederlander de laatste maanden niet in topvorm verkeert, staat hij er goed op in het buitenland. Toen Lang tijdens het gala van de Gouden Schoen werd gevraagd naar zijn toekomst, deed hij er niet geheimzinnig over. ''De kans is groot dat ik bezig ben aan mijn laatste maanden in België'', zei hij.

De Ketelaere en Lang maken veel indruk bij Club Brugge
Club Brugge dreigt komende zomer zijn twee sterspelers kwijt te raken. (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures)

Bas Dost

Blauw-Zwart wacht de komende tijd een helse zoektocht naar creativiteit en doelpunten. Ook Dost gaat de club namelijk verlaten. De boomlange spits is in het bezit van een aflopend contract. Momenteel wijst niets erop dat Club Dost een nieuwe aanbieding gaat doen. Schreuder sprak onlangs weliswaar nog zijn tevredenheid uit over de spits. Maar Dost zal in de herfst van zijn loopbaan graag nog wat doelpunten willen maken. Die kans lijkt hij in West-Vlaanderen niet te krijgen.

José Izquierdo

De verloren zoon keerde afgelopen zomer terug in West-Vlaanderen. Na vier jaar Premier League gunde Club Izquierdo de kans om te revalideren en terug te keren naar zijn oude niveau. De Colombiaan maakte sneller dan verwacht zijn rentree en scoorde bij zijn 'basisdebuut' tegen Deinze. Maar nadien hebben we niets meer van hem gezien. Hij is onder Schreuder naar de achtergrond verdwenen en met een aflopend contract dreigt een vertrek via de achterdeur.

Faitout Maouassa

De derde zomeraanwinst in dit rijtje. Maouassa maakte op de valreep de overstap van Stade Rennes naar Club Brugge en moest in West-Vlaanderen de strijd aangaan met Eduard Sobol. Maar de Fransman is er geen moment aan te pas gekomen. Onder Clement raakte Maouassa al in de vergetelheid en dat is sinds de aanstelling van Schreuder niet veranderd. Met de mogelijke komst van Meijer lijkt de rol van Maouassa definitief uitgespeeld.

Lees ook: Maouassa op weg naar de uitgang bij Club Brugge

Verhuurd

En dan zijn er ook nog meerdere spelers die dit seizoen op huurbasis elders minuten maken. Het ligt in de lijn der verwachting dat een groot deel daarvan komende zomer definitief gaat vertrekken. Loïs Openda is bezig aan een sterk seizoen en kan naar verluidt rekenen op de nodige interesse uit de Europese topcompetities. Michael Krmencik zijn contract loopt volgend jaar af, evenals dat van Thibault Vlietinck.

Kortom, de clubleiding van Blauw-Zwart staat voor een, op z'n zachtst gezegd, drukke zomer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda