Diatta dankt ploegmaten na doelpunten op Mechelen

Hoewel het in de eerste helft zeker niet van harte ging, boekte Club Brugge een overtuigende zege op KV Mechelen. Met twee doelpunten was Krépin Diatta van grote waarde voor zijn ploeg. De Senegalees weet het net dit seizoen goed te vinden. Ook tijdens het recente bezoek aan Antwerp FC was hij trefzeker. ''Ik voel me goed in deze ploeg.''

KV Mechelen en Club Brugge hielden elkaar lang in evenwicht. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd eerder dit seizoen slaagde de landskampioen er niet om snel afstand te nemen. Toch kreeg Club voor rust mogelijkheden om met een voorsprong aan de pauze te beginnen. ''Ik miste nog een goede kans in de eerste helft. Tijdens de rust zei ik tegen mezelf dat ik er alles aan moest doen om die goal te maken en dat lukte ook'', aldus Diatta na afloop van de wedstrijd. Zijn eerste treffer, tevens de 0-1, kwam ietwat gelukkig tot stand. ''Of die eerste goal van Kaya of van mij was? Zonder Kaya was de goal niet gevallen. Ik denk dat het eerder een owngoal is, maar ik zette hem natuurlijk wel onder druk.''

Diatta kreeg de goal in ieder geval op zijn naam. Zijn twee doelpunten op bezoek bij Mechelen betekenden alweer zijn achtste en negende in het huidige seizoen. Daarmee heeft hij zijn doelpuntentotaal van afgelopen seizoen al geëvenaard en verbroken. Toen kwam hij in uiteindelijk 35 officiële duels negen keer tot scoren. ''Ik voel me goed in deze ploeg'', sprak de clubtopscorer. ''Het is altijd fijn om te scoren, maar het is dankzij dit team dat ik deze vorm kan behalen. We werken hard en worden ervoor beloond nu.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1339827990004453379?s=20
Lees meer: