Diatta loodst Club voorbij Mechelen

Club Brugge wint van KV Mechelen
Club Brugge wint van KV Mechelen Foto: © ©Nico Vereecken / Photo News

In een intensieve wedstrijd tussen twee ploegen die wilden voetballen, heeft Club aan het langste eind getrokken. Krépin Diatta was de afwerker van dienst vandaag, met twee doelpunten - het hadden er meer kunnen zijn - kroonde hij zich tot man van de match.

Een wedstrijd die nog maar eens in het teken van corona stond. Bij Club mogen Vormer, Schrijvers en Horvath pas morgen terug een test afleggen en gelukkig zijn er geen nieuwe gevallen gemeld, maar dit kan niet gezegd worden van Mechelen waar met Van Damme en Voet twee spelers ontbraken en daarenboven zowat de volledige staff, inclusief trainer Wouter Vrancken. Jeugdcoach Sven Swinnen moet noodgedwongen depanneren en hij krijgt de assistentie van de geblesseerde Igor De Camargo. Voor Hans Vanaken was het zijn 200e competitiewedstrijd. Clement koos voor dezelfde elf die zondag gingen winnen op Antwerp. Hans Vanaken speelde zijn 200e competitiewedstrijd in blauw en zwart.

Veel duels

Beide ploegen lieten elkaar geen ruimte om te voetballen. Het gevolg was veel balverlies langs beide zijden en het was lang wachten op de eerste kans. Die kwam er iets voor het halfuur toen een snelle tegenaanval langs De Ketelaere en Diatta bij Rits kwam maar die trapte ver naast. Enkele minuten later loodste Vanaken Diatta door de buitenspelval maar oog in oog met doelman Thoelen trapte de Senegalees naast. Mechelen reageerde langs Wernersson die op links kon doorgaan en het hoofd van Vranckx vond maar die kopte over. Pech voor Club toen Noa Lang geblesseerd naar de kant moest en vervangen werd door Okereke. Ook Mechelen moest wisselen: Defour moest zich laten vervangen door Kaya. Club werd wel steeds gevaarlijker. Peyre trapte een bal in de voeten van Rits die met een plaatsbal uitpakte maar die was te zacht om Thoelen te verontrusten. In de slotminuut schilderde De Ketelaere een vrije trap op het hoofd van Vanaken die de bal goed richting de hoek devieerde maar Thoelen kon het leer in hoekschop duwen waarmee hij de 0-0 aan de rust op het bord hield.

Diatta mist en scoort

De tweede helft begon met meteen met twee stevige kansen. Diatta vond Vanaken maar die trapte op Okereke. Een moedig Mechelen liet zich niet onbetuigd en kreeg een grote kans toen Schoofs de rechthoek in dook en Walsh vond aan de tweede paal die dacht te scoren, maar daar stak Mata een uitgestrekt been voor. Club creëerde nu wel meer openingen. Rits, die het spel uitstekend verdeelde, gaf de bal mee aan Diatta maar die besloot in het zijnet. Twee minuten later was Diatta de aangever voor Vanaken, maar zijn gekruist schot strandde op de paal. Blauw-Zwart had pech bij de afwerking want nu trapte Diatta een aflegger van een alweer uitstekende De Ketelaere op de lat. Mechelen speelde goed mee maar kon enkel reageren met een schot van Mrabti dat naast ging. De verlossing voor Club volgde in de 69e minuut toen De Ketelaere de bal voor bracht en Diatta de bal in het doel devieerde. Okereke kreeg al snel de kans op de 0-2, maar hij mikte op doelman Thoelen. Uitstel van executie echter want nadat Diatta een dubbelpass opzette met Vanaken liet Krépin de thuis doelman geen kans: 0-2. Mechelen slaagde er niet meer in om Club onder druk te zetten. De Ketelaere kreeg vijf minuten voor tijd de kans op de 0-3 maar opnieuw lag Thoelen in de weg. De doelman van KVM was echter kansloos toen Okereke een dubbelpass met Rits in het dak van het doel schoot. Zo boekte Club een prima overwinning in een aangename pot voetbal.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand