"Die keuze voor Schreuder, ik was daar al een beetje verbaasd over"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Het was een roerig jaar voor Club Brugge. De ploeg deed het goed in de Champions League en pakte een nieuwe landstitel, maar nam ook afscheid van drie trainers.

Philippe Clement vertrok en werd vervangen door Alfred Schreuder. "Die keuze voor Schreuder, ik was daar al een beetje verbaasd over. Hij had toch ook niet echt veel op zijn palmares staan", blikt analist Marc Degryse terug in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Die start was toen ook moeilijk, hé. Ze verloren twee keer van Gent. Uitgeschakeld in de beker met 0-3 en ook nog eens 1-2 in de competitie."

Degryse vervolgt: "Binnenskamers was dat al voldoende om na anderhalve maand te twijfelen of hij wel de juiste keuze was geweest. Als dat straks met de nieuwe coach wéér zo zou zijn, dan is het wel belangrijk eens terug te denken aan die start. ’t Is tegen Genk en Anderlecht, hé. Die trainer mag nog veel kennis hebben, je moet toch de groep leren kennen."

Hij zag dat Clement zich kon inleven in de spelers. "Schreuder was veel directer en strenger. Straks moeten we zien hoe snel de spelersgroep dat deze keer oppakt. Opnieuw een verandering. Niet gemakkelijk", aldus Degryse. Schreuder werd wel kampioen met Club. "Schreuder zette de stap: winnen zonder goed voetbal. Als je het jaar van Club overloopt, is dat wel belangrijk geweest. Die momenten pakken."

"Clement heeft dat op een bepaald moment ook gedaan, maar Schreuder zeker. In veel mindere matchen hebben ze zich erdoor gesleurd. En ze zijn op een zakelijke manier kampioen geworden. Met een soort voetbal dat je toch niet koppelt aan een Nederlandse coach", besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand