Dijkshoorn grapt: "Dat is Alfred Schreuder zijn redding geweest"

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn bespreekt in zijn column bij Voetbal International de positie van Alfred Schreuder. De toenmalig assistent onder Ronald Koeman bij FC Barcelona heeft geluk gehad volgens de columnist.

"In de documentaire over Ronald Koeman zijn dagen bij FC Barcelona koos de documentairemaker voor de verkeerde invalshoek. Hij besloot het gezin Koeman te volgen, maar natuurlijk had het over Schreuder moeten gaan", vindt Dijkshoorn.

"Ik zou dat zo graag hebben gezien. Lionel Messi, die dan allang weet dat hij een jaar later lekker door Parijs loopt met 34 tasjes pantalons en jasjes, die net moet doen alsof hij Alfred Schreuder serieus neemt", grapt de columnist over de oud-trainer van Club Brugge.

"Alfred Schreuder, nu de hoofdcoach van Ajax, die onderdanig, half gebogen, aan Messi uitlegt hoe je volgens de Hollandse School open moet gaan staan op het middenveld", gaat Dijkshoorn verder. "Ik zou er een moord voor hebben gedaan."

"Die verkeerde keuze van de documentairemaker is Schreuder zijn redding geweest. En hij heeft er van geleerd. Neem altijd een assistent aan die niemand kent", is het advies van Dijkshoorn.

"Maak een gekke Duitser je assistent, zodat jij zelf iets normaler lijkt", doelt hij op Maththias Kaltenbach, de nieuwe assistent van hoofdtrainer Schreuder bij Ajax. "Ik vrees dat hij bij Ajax de komende jaren Matje Kattenbak zal heten. Daarom al is het een goed idee om hier fulltime een cameraploeg op te zetten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
vr 2 sep. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Cercle Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Anderlecht 4 6 9
4 Gent 4 3 8
5 Club Brugge 4 3 7
6 Union Saint-Gilloise 4 -1 7
7 Westerlo 4 1 6
Bekijk de hele stand