Dit gebeurde vandaag zes jaar geleden in Brussel

Lior Refaelov was één van de kwartfinalisten in 2015
Lior Refaelov was één van de kwartfinalisten in 2015 Foto: © Copyright @Photonews

Club Brugge had uiteraard met een beter gevoel de interlandperiode in willen gaan. Op eigen veld had de koploper de kans om nog verder uit te lopen op Antwerp FC. Het liep echter anders. Het elftal van Philippe Clement speelde onherkenbaar en moest zijn meerdere erkennen in de Great Old. Afijn, daar is genoeg over gezegd. Tijd om terug te blikken op de bekerfinale tegen Anderlecht, vandaag precies zes jaar geleden.

Terug naar 2014. Het was alweer even geleden dat Club Brugge de Beker van België had veroverd. Laat staan iets tastbaars had gewonnen. De laatste keer dat Club Brugge met zilverwerk een seizoen afsloot, was in 2005. Toen kroonde de club zich tot landskampioen. Het won vervolgens ook de Belgische Supercup. Maar het werd dus tijd dat Blauw-Zwart weer eens iets zou winnen. Aan ambities geen gebrek, bleek ook uit de verrichtingen op de transfermarkt. Zo betaalde Club maar liefst vijf miljoen euro voor de komst van José Izquierdo. Ook Ruud Vormer streek die zomer neer op Jan Breydel.

De resultaten in de competitie waren prima en ook in het bekertoernooi schoot de ploeg van toenmalig trainer Michel Preud'homme uit de startblokken. De amateurs van Eendracht Aalst werden in de zestiende finales met ruime cijfers aan de kant geschoven: 6-1. In de volgende ronde hadden Preud'homme en zijn manschappen weinig te duchten van KV Kortrijk (0-3). Hoe makkelijk Club Brugge zich kwalificeerde voor de kwartfinales, hoe moeilijk het een ticket voor de laatste vier bemachtigde. In de kwartfinales nam Club het op tegen KV Mechelen. De heenwedstrijd in Mechelen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Geen fijne uitgangspositie voor de return. Zou Mechelen erin slagen om op Jan Breydel te scoren, moest Club er sowieso twee maken.

Mechele

En ja, hoor. De bezoekers namen na nog geen twintig minuten de leiding. Heel lang konden ze daar overigens niet van genieten. Obbi Oulare bracht Club al snel op gelijke hoogte. Oulare maakte twaalf minuten later ook de 2-2, nadat Mechelen inderdaad op een 1-2 voorsprong was gekomen. 2-2 was echter niet genoeg, waardoor Club Brugge ten koste van alles op zoek ging naar de winnende. Die vond de ploeg uiteindelijk via Brandon Mechele. Hij schoot Blauw-Zwart naar de halve finale, waarin stadgenoot Cercle de tegenstander was. Met Cercle kende Club beduidend minder moeite. Over twee wedstrijden was de einstand 8-3. Club ging naar de finale!

Het was de eerste finale sinds 2006/2007. Toen zegevierde Club Brugge met 1-0 tegen Standard. Dit keer, op 22 maart 2015, was Anderlecht de tegenstander. In competitieverband waren beide ploegen dat seizoen aan elkaar gewaagd. Dat was in de bekerfinale eigenlijk ook het geval, alhoewel Tom de Sutter zijn ploeg al na twaalf minuten op voorsprong schoot. Club Brugge leek een lange tijd af te stevenen op de eindzege, maar zag Anderlecht kort voor tijd toch nog gelijk komen. Wat daarna gebeurde, kan niet met woorden beschreven worden, alhoewel we misschien genoeg hebben aan de naam Lior Refaelov...

https://www.youtube.com/watch?v=fOlSWbAj_wI
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 9 4 18
3 Union Saint-Gilloise 8 4 16
4 Club Brugge 8 13 15
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand