Dit is waarom het doelpunt van Vanaken doorging

PHOTONEWS 10901016 140
PHOTONEWS 10901016 140 Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge veegde Zulte-Waregem afgelopen zondag van de mat. Vooral in de tweede helft stond er geen maat op de landskampioen. Charles de Ketelaere dirigeerde zijn ploeg naar een ruime zege. De Ketelaere was met een doelpunt en twee assists uitstekend op dreef, al scheelde het niet veel of zijn tweede assist van de avond werd van hem afgenomen. Het Professional Refereeing Department legt echter uit waarom het doelpunt van Hans Vanaken 'gewoon' doorging.

De onderbreking in de eerste helft had duidelijk geen impact op Club Brugge. Integendeel zelfs. De ploeg van Philippe Clement begon alleen maar beter te voetballen. Dat resulteerde kort voor rust in de openingstreffer van Noa Lang. In de tweede helft trok Club die lijn overtuigend door. In de eerste fase na de pauze kreeg het via vooral Vanaken al een aantal opgelegde kansen. De middenvelder slaagde er echter nog niet in om zijn rentree in de basis te belonen met een treffer.

In de 69ste minuut kwam daar eindelijk verandering in. Club Brugge had een paar minuten daarvoor via Ruud Vormer de 0-2 gemaakt en het duel dus beslist. De landskampioen was echter hongerig naar meer en bleef het tempo ontzettend hoog houden. Dat resulteerde met nog twintig minuten te spelen dus in de 0-3 van Vanaken. Een diepe pass richting De Ketelaere, die Vanaken een op een met de doelman zet. Vanaken faalt niet.

https://www.youtube.com/watch?v=Uvui02cS6ss

Toch wacht de scheidsrechter even met een definitief besluit over het doelpunt. Er hangt namelijk een luchtje van buitenspel. De VAR bekijkt de situatie terug en komt uiteindelijk tot de beslissing om het doelpunt goed te keuren. Die beslissing leidde tot de nodige vraagtekens. De Ketelaere stond toch buitenspel? ''Op de beelden is te zien dat Club Brugge speler De Ketelaere bij het vertrek van de bal in een buitenspelpositie staat'', klinkt het in de verduidelijking van het Professional Refereeing Department.

''Maar omdat een Zulte-Waregem speler bewust de bal speelt door de bal met de rechtervoet te raken wordt het buitenspel opgeheven. De VAR bekijkt de beelden en steunt de beslissing van de scheidsrechter om het doelpunt toe te komen. Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van de scheidsrechter.'' Zodoende maakte Vanaken in de Elindus Arena dus zijn eerste van het seizoen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand