Dit is waarom Schreuder Lang op de bank liet beginnen

Noa Lang was zaterdagavond de grote afwezige in de basiself van Club Brugge voor het uitduel met KV Oostende. Waar de aanvaller in de voorgaande duels 'gewoon' een basisplaats had, begon hij in de Diaz Arena op de bank. Alfred Schreuder gaf na afloop toe dat het te maken had met het voorval op Seraing.

Nee, het wil in 2022 nog niet vlotten met Lang. Waar de Nederlander voor de winterstop een belangrijke speler was voor Club Brugge, slaagt hij er inmiddels al weken niet in om zijn stempel te drukken. Dat kwam in eerste instantie door een schorsing en coronabesmetting, maar de laatste wedstrijden worstelt hij zichtbaar met zijn vorm. Dat was ook op Seraing het geval.

Schreuder besloot om zijn aanvaller toen al na 63 minuten naar de kant te halen. Dat vond Lang niet leuk en dat liet hij blijken. Hij toonde Schreuder geen blik waardig en vertrok rechtstreeks naar de kleedkamer. Daar was de oefenmeester uiteraard niet over te spreken. Hoewel Schreuder daags voor het uitduel met KV Oostende zei dat het was afgesloten, zette hij Lang zaterdagavond op de bank.

''Het verhaal heeft inderdaad met vorige week te maken, daar ga ik niet over liegen. Maar hij heeft het goed opgepakt'', klinkt het namens Schreuder bij Het Laatste Nieuws. Lang mocht nog wel invallen. Dat deed hij tien minuten voor tijd. De Nederlander was gretig en kreeg nog twee goede kansen om zijn eerste doelpunt van 2022 te maken. ''Je zag bij zijn invalbeurt meteen dat hij beslissend kan zijn'', aldus Schreuder.

Charles de Ketelaere keerde zaterdag terug in de basiself en Sargis Adamyan betaalde het vertrouwen van Schreuder terug met twee doelpunten. Lang werd dus niet per se gemist. ''We hebben iedereen nodig en we hebben momenteel de luxe dat we keuzes kunnen maken. Soms gebeuren er nu eenmaal dingen in een seizoen, die je als trainer moet proberen recht te zetten. Uiteindelijk is niemand groter dan het team. Het team gaat boven alles.''

Lees meer: