Dit kunnen we nog van Club verwachten op de mercato

De tijd vliegt. Niet alleen is de Jupiler Pro League komend weekend alweer toe aan speelronde vijf. Ook sluit de transfermarkt over een kleine twee weken alweer haar deuren. Dat betekent dat Club Brugge zich moet haasten. De landskampioen wil zich voor het verstrijken van de markt nog graag op meerdere posities versterken. Daarnaast wil ze afscheid nemen van nog eens twee spelers.

Hoewel Philippe Clement een voorstander is van 4-3-3, trad hij in de wedstrijden tegen Cercle en Zulte-Waregem aan in een 3-5-2. Dat begon eigenlijk al in de tweede helft op Union. Toen baarde de coach opzien door Bas Dost in de pauze naar de kant te halen voor Eduard Sobol. Die keuze pakte goed uit. Niet alleen omdat Sobol de winnende maakte. Ook omdat Club Brugge in de tweede helft een stuk beter begon te voetballen. Dat kon niet los worden gezien van het feit dat zowel Noa Lang en Charles de Ketelaere meer in hun kracht kwamen te spelen.

Lang en De Ketelaere speelden vorig seizoen het grof van hun wedstrijden op de flanken. In de afgelopen duels was dat dus niet het geval. Clement kon ook niet heel veel anders. Hij heeft met Bas Dost, Daniel Pérez en Youssouph Badji weliswaar drie spitsen tot zijn beschikking, maar de spoeling op de flanken is dan weer dun. Vooral Dost is afhankelijk van voorzetten, maar het ontbreekt Club aan spelers die zo'n bal kunnen trappen. Ja, Lang en De Ketelaere kunnen dat, maar zij spelen bij voorkeur vanuit het centrum. Op Zulte-Waregem zagen we waar dat toe kan leiden.

Meerdere dossiers

''Op dit moment hebben we met Noa Lang slechts één winger'', zei Clement zondag na afloop. Als het aan Club ligt, komt daar deze zomer nog verandering in. De club is al maanden op zoek naar een vervanger voor de in januari naar AS Monaco vertrokken Krépin Diatta. Er liggen momenteel meerdere dossiers op tafel. Die van Ruben Providence, die mogelijk op huurbasis overkomt van AS Roma, maar ook die van Mohamed Daramy. Er lopen onderhandelingen met FC Kopenhagen over een transfer van de vleugelflitser, meldden de Denen afgelopen week.

Club werd ook in verband gebracht met Owen Otasowie van Wolverhampton. Hij zou het huidige elftal van Clement van meer body moeten voorzien. Het is echter de vraag of zijn komst een dusdanig hoge prioriteit geniet dat Club hem deze zomer nog naar Jan Breydel wil halen. Tegenover de mogelijke versterkingen staat, als het aan Club ligt, het vertrek van Simon Deli en Karlo Letica. Beiden zijn in het bezit van een in 2022 aflopend contract. Op papier zijn ze nog speler van Blauw-Zwart, maar de realiteit vertelt een ander verhaal. Zo is er van zowel Deli als Letica geen spoor te bekennen op de clubsite.

Lees meer: