Doelpuntenmaker kijkt vooruit: "Eerste maal Champions League"

Andreas Skov Olsen viert zijn doelpunt met Charles de Ketelaere
Andreas Skov Olsen viert zijn doelpunt met Charles de Ketelaere Foto: © Pro Shots

Andreas Skov Olsen kwam afgelopen januari van Bologna over naar Club Brugge. Bij Blauw-Zwart maakte de Deen een goede indruk en scoorde zondag tegen Anderlecht. Hij pakt met Club Brugge zijn eerste titel als profvoetballer.

"Ik ben blij, wel een beetje boos dat ze nog een doelpunt scoorden. Maar we zijn kampioen", zegt Skov Olsen op de clubwebsite van Club Brugge. "Dit is persoonlijk mijn eerste trofee en voor de club is dit nu de derde op een rij. Dit kan je alleen maar goed vinden. Het is niet enkel mijn aandeel, het is voor de ploeg."

De Deen is ook blij met de manier hoe hij is ontvangen in Brugge. "Ze verwelkomden me hier goed, ik speel het goed met hen vinden op en naast het veld. De coach deed een prima werk. Voor mij waren het dus een uitstekende zes maanden persoonlijk en voor de ploeg."

Nu is het voor de aanvaller tijd om zich op te maken voor volgend seizoen. "Nu is het tijd om wat te rusten en volgend seizoen opnieuw tegenaan gaan. Het wordt ook de eerste maal Champions League, ik kan al niet wachten. Hopelijk halen we daar goede resultaten."

Skov Olsen scoorde in het half jaar bij Blauw-Zwart en liet ook scoren. "Ik had zelf niet verwacht dat ik zo ging spelen. Ik kwam naar hier met een grote honger om te presteren. Het verliep uitstekend en ik ben tevreden hiermee."

Hij werd wel in de rust van de wedstrijd al vervangen. "Ik vroeg wel om een wissel bij de rust. Ik heb nog vier wedstrijd met de nationale ploeg als ik geselecteerd ben. Ik moet dus wat rekening houden met mijn lichaam. Het was mijn beslissing en niet die van de coach", geeft hij toe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda