Drie Clubiconen laten hun licht schijnen over de titelkansen van blauw-zwart

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Brandon Mechele op kampioenenviering

Het zou wat zijn: Club Brugge dat in extremis alsnog de titel afsnoept van het lang ongenaakbaar gewaande RC Genk. Het kan, maar het wordt moeilijk, dat beseffen ook drie geliefde Clubiconen die de titelstrijd in ons land op de voet volgen.

"Als Clubman hoop ik dat het nog lukt. Club toont in de laatste matchen kwaliteit en karakter, ik zie hen in die laatste twee wedstrijden ook gewoon zes op zes pakken", laat Jan Ceulemans optekenen in Het Nieuwsblad.

Al denkt de Caje tevens dat Genk voldoende punten zal sprokkelen om de titel binnen te halen: "Ik denk niet dat die nederlaag in Brugge hun vertrouwen heeft aangetast. Je moet gewoon toegeven dat er weinig discussie was over wie over het hele seizoen de beste was. En Genk ruikt die titel nu ook, volgens mij zijn ze niet van slag."

Vital Borkelmans van zijn kant is nog hoopvol, maar vreest wat voor de zaak: "Het probleem is dat Club zelf iets te veel misstapjes heeft gezet en nu zelf moet hopen op een misstap in Limburg. Zelfs al doen ze hun job en pakken ze zes op zes, dan nog wordt het heel moeilijk. Ik schat de kansen van Club om de titel te pakken op 40 procent."

Tot slot is er nog Rune Lange, onze gewezen Noorse killer in de zestien. Hoe hoog schat hij de Brugse titelkansen nog in? "Ze hebben 33 procent kans. Club zal volgens mij ook 6 op 6 halen, maar het is Genk dat getoond heeft dat het zo weinig laat liggen. Maar goed, de Limburgers moeten nog naar Anderlecht. En hoewel dit misschien het zwakste Anderlecht ooit is, is een verplaatsing naar het ­Astridpark altijd moeilijk. Dan weet je maar nooit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda