Drie kwartfinales die we jullie niet willen onthouden

De Beker van België voorafgaand de Croky Cup finale tegen Antwerp FC|Brandon Mechele scoort in de bekerkwartfinale van 2015 de winnende tegen KV Mechelen
De Beker van België voorafgaand de Croky Cup finale tegen Antwerp FC|Brandon Mechele scoort in de bekerkwartfinale van 2015 de winnende tegen KV Mechelen Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/11/croky-cup-deze-ploegen-strijden-om-een-kwartfinaleplek/

Club Brugge wilde eindelijk een keer een rol van betekenis spelen in de Europa League. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev leek de ploeg goed op weg, maar het slaagde er op Jan Breydel niet in het ticket voor de achtste finales veilig te stellen. Daardoor rest Blauw-Zwart de strijd om de landstitel en de eindzege van het bekertoernooi. Met deze drie kwartfinales komen jullie alvast een beetje in de sfeer voor de ontmoeting met Standard.

14 maart 2007: KV Kortrijk-Club Brugge (1-1)

Blauw-Zwart moest tijdens de return van de kwartfinale tegen KV Kortrijk nog flink aan de bak. De heenwedstrijd in Brugge eindigde immers in een benauwde 2-1 zege. De opdracht werd voor Club Brugge een stuk lastiger toen Aloys Nong de thuisploeg na twintig minuten op 1-0 voorsprong schot. Door de tegentreffer op Jan Breydel, moest Club er sowieso één maken om zich te kwalificeren voor de halve finales. Dat bleek geen makkie voor de bezoekers. Met nog zo'n twintig minuten op de klok viel de gelijkmaker dan toch. Het was Bosko Balaban die voor veel opluchting en blijdschap zorgde. Hij was in de heenwedstrijd ook al trefzeker. De gelijkmaker van Club kwam Kortrijk niet meer te boven. De Blauw-Zwarten gingen door en plaatsten zich uiteindelijk via KAA Gent voor de finale, die met 2-1 verloren ging tegen Standard.

20 januari 2015: Club Brugge-KV Mechelen (3-2)

De supporters en de club zelf snakken naar een nieuwe eindzege van het bekertoernooi. Dat is natuurlijk niet gek. De laatste keer dat Blauw-Zwart de Beker van België, tegenwoordig Croky Cup, in de lucht mocht houden, was in 2015. Dat is alweer zes jaar geleden. Niet alleen de finale tegen Anderlecht, maar ook de route naar de eindstrijd was er een om niet snel te vergeten. Nadat Club in de achtste finales eenvoudig afrekende met KV Kortrijk, wachtte in de kwartfinales het stugge KV Mechelen. De heenwedstrijd in Mechelen (toen werden de kwartfinales nog over twee wedstrijden beslist) eindige in 0-0, waardoor de return alle kanten op kon.

En dat ging die. Na een kleine twintig minuten kwam Mechelen op voorsprong en had het dat belangrijke uitdoelpunt te pakken. Club Brugge stond voor de zware klus om minimaal twee keer te scoren. Obbi Oulare maakte snel gelijk, maar Mechelen kwam ook weer vlot op voorsprong. Nog voor de pauze bracht Oulare zijn ploeg met zijn tweede op gelijke hoogte. In de tweede helft werd er heel lang niet gescoord en naderde voor Club het einde in het bekertoernooi. Maar toen was daar Brandon Mechele. In de slotminuut bracht hij de thuisploeg op 3-2. Zijn treffer bleek de winnende. Met drie assists mochten de complimenten overigens ook naar Thomas Meunier.

Brandon Mechele scoort in de bekerkwartfinale van 2015 de winnende tegen KV Mechelen
Het moment van de avond: Brandon Mechele bezorgt Club Brugge een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi. (photo by Peter De Voecht/Photonews)

16 januari 2018: Club Brugge-Charleroi (5-1)

Na een spannend duel met Zulte-Waregem in de achtste finales ging de kwartfinale tegen Charleroi Club wat eenvoudiger af. Op eigen veld veegde de ploeg van toenmalig trainer Ivan Leko de vloer aan met Charleroi. De Zebra's, die in de afgelopen jaren uitgroeiden tot angstgegner van FCB, kregen in het seizoen 2017/2018 maar liefst negentien doelpunten van Club Brugge om de oren. Tijdens de bekerontmoeting was het vijf keer raak voor de ploeg uit Brugge. Evenals drie jaar ervoor, was Mechele wederom de gevierde man bij de thuisploeg. De verdediger scoorde twee keer, beide keren op aangeven van Ruud Vormer. Ook Hans Vanaken maakte er twee, Wesley was de andere doelpuntenmaker.

https://www.youtube.com/watch?v=KuDEd6Xi9qk
Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand