Drie posities waarop Schreuder knopen moet doorhakken

PHOTONEWS 10960254 304
PHOTONEWS 10960254 304 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het gebeurt niet vaak dat Alfred Schreuder zonder personele problemen kan toewerken naar een wedstrijd. Maar dit weekend is dat wel het geval. Schreuder kan terug een beroep doen op Bas Dost en Tajon Buchanan. De coach zal dus enkele knopen moeten doorhakken voor het uitduel met Eupen.

Sobol of Buchanan?

Club Brugge had in de thuiswedstrijd tegen Charleroi wat recht te zetten. Een week eerder ging de ploeg van Schreuder immers met 1-2 onderuit in de Slag om Vlaanderen. Maar in de aanloop naar het thuisduel met Charleroi kreeg Schreuder een nieuwe tik te verwerken. Buchanan testte immers positief op Covid, waardoor hij niet inzetbaar was.

Buchanan had in de verloren Slag om Vlaanderen tegen KAA Gent nog een basisplaats op de linkerflank. Tegen Charleroi werd de Canadees vervangen door Eduard Sobol. De Oekraïner mocht het onder Schreuder al een paar keer eerder laten zien, maar kon toen nog niet echt overtuigen. Vorige week deed Sobol het al een stuk beter. Maar was het genoeg om Buchanan uit het elftal te houden?

Hoewel de Canadese aanwinst pas drie keer in actie kwam voor Club, heeft hij zijn waarde al bewezen. Buchanan is rap, heeft een individuele actie in huis en kan een assist geven. Doelpunten maken kan hij ook, bewees hij bij New England Revolution. Maar in het systeem dat Schreuder wil spelen, wordt er meer gevraagd van de linkerflank dan alleen aanvallen. En daarin kan Buchanan nog wel wat stappen zetten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1494697111769780228?s=20&t=u0yAPupdpx-4qSakU1vjHg

Krijgt Odoi wederom het vertrouwen op '6'?

Wie begin deze maand had gezegd dat Denis Odoi een van de revelaties onder Schreuder zou zijn, was mogelijk voor gek verklaard. Er was nogal wat te doen om zijn komst naar Club Brugge. De fans waren er in ieder geval niet heel blij mee. Maar Schreuder kon zijn geluk niet op. De oefenmeester hoopte nog graag een multifunctionele verdediger aan zijn selectie toe te kunnen voegen.

Die multifunctionele verdediger kreeg Schreuder dus in de persoon van Odoi. De Belg kwam vooralsnog drie keer in actie voor Blauw-Zwart. Hij speelde echter al op verschillende posities. In de thuiswedstrijd tegen Charleroi kreeg Odoi het vertrouwen op '6'. De positie waarop Éder Balanta voor de winter niet was weg te denken en Ruud Vormer het in de eerste wedstrijden onder Schreuder mocht laten zien.

Maar tegen Charleroi was Odoi degene die de balans moest bewaken in het elftal en dat deed hij uitstekend. 'Als met een extreem aanvallende ploeg speelt, moet je iemand hebben die op die positie de boel dichthoudt. Daarom is het belangrijk dat hij daar kan spelen', zei Schreuder vrijdag tijdens zijn persconferentie. Op Eupen krijgt Odoi, ondanks de terugkeer van Balanta, mogelijk opnieuw de kans als 6.

https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1493865232778686466?s=20&t=u0yAPupdpx-4qSakU1vjHg

Een afmaker of voetballer in de spits?

Buchanan was niet de enige die het thuisduel met Charleroi noodgedwongen aan zich voorbij moest laten gaan. Dost was eveneens niet beschikbaar. De Nederlander liep in de aanloop naar het treffen met Charleroi een blessure op aan zijn voet. Het was de eerste wedstrijd sinds de komst van Schreuder waarin Dost niet aan de aftrap stond.

En het lijkt erop dat de boomlange spits ook op Eupen niet aan de aftrap zal verschijnen. Bij afwezigheid van Dost mocht Charles de Ketelaere het weer eens laten zien in de punt. Dat hij die rol uitstekend kan vervullen, wisten we natuurlijk al van de eerste seizoenshelft. Ook in de thuiswedstrijd tegen Charleroi maakte De Ketelaere indruk als diepste aanvaller.

Met de Rode Duivel in de punt van de aanval lijkt het allemaal wat soepeler te lopen bij Club. Dat is ook niet gek. De Ketelaere kun je in de voeten aanspelen, maar je kunt hem ook in de diepte wegsturen. Daarnaast maakt hij met zijn loopacties ruimte voor zijn medespelers. Dost is een typische zestienmeterspits, die vooral leeft van voorzetten.

Schreuder gaf vrijdag tijdens zijn persconferentie al aan dat hij geen reden ziet om De Ketelaere uit de spits te halen. In de eerste ontmoeting met Eupen van dit seizoen was De Ketelaere nog het goudhaantje bij Club. Hij forceerde een strafschop nadat zijn poging met de hand werd gekeerd en bracht zijn ploeg in de dertiende (!) minuut van de blessuretijd langszij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand