Drie positieve noten op een teleurstellende avond voor NXT

PHOTONEWS 10938401 276
PHOTONEWS 10938401 276 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Club NXT was er veel aan gelegen om zich maandagavond te revancheren voor de 1-0 nederlaag tegen Anderlecht U21 van vorige week. Maar de beloften kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen OH Leuven U21. BlauwZwartfans heeft desondanks drie positieve noten gevonden op een verder teleurstellende avond.

KAA Gent U21 profiteert niet van misstap Club NXT

De spanning in de strijd om promotie naar 1B is om te snijden. Waar KRC Genk U21 en Anderlecht U21 wel zeker lijken van een plek in 1B, strijden Club NXT, Standard U21 én KAA Gent U21 om de resterende twee tickets. Als we enkel kijken naar de huidige klassering en het aantal punten, staat Club NXT er het beste voor. Maar de huidige derde plek vertelt helaas niet het hele verhaal.

Mocht de ploeg van Rik De Mil na 22 wedstrijden nog steeds de derde plek in handen hebben, is ze zeker van promotie naar 1B. Maar de voorsprong op nummer vier Standard U21 en KAA Gent U21 bedraagt respectievelijk slechts drie en vier punten. Dat is niet alles. Standard U21 én KAA Gent U21 hebben namelijk nog twee wedstrijden tegoed. Mochten beide ploegen hun inhaalwedstrijden winnen, verliest Club NXT zijn plek in de top vier.

Bij een overwinning op OH Leuven U21 had de ploeg van De Mil goede zaken kunnen doen. Zover kwam het echter niet. Maar NXT had de mazzel dat ook KAA Gent niet tot winst kwam. De huidige nummer vier kwam tegen STVV U21 niet verder dan een gelijkspel. Daardoor blijft het gat tussen NXT en Gent vier en niet twee punten. De Brugse beloften kunnen voorlopig dus nog rustig ademhalen.

/><figcaption>De huidige stand in de top van de Pro League U21. (Bron: <a href=flashscore.nl)

Pérez blijft scoren

Dat Club NXT maandagavond na een achterstand toch nog een punt pakte tegen OH Leuven, had het grotendeels te danken aan Daniel Pérez. De spits was maar weer eens trefzeker voor de beloften. Het was alweer zijn negende treffer in twaalf wedstrijden. Daarmee bewijst de Venezolaan dat hij zijn neusje voor het doel in ieder geval niet is verloren.

Pérez was tijdens de voorbereiding op dit seizoen een van de revelaties bij de hoofdmacht. Hij leek klaar voor een serieuze kans, maar Philippe Clement had hem niet nodig. Pérez leek onder Alfred Schreuder een nieuwe kans te krijgen. De opvolger gunde de spits op bezoek bij KV Kortrijk nog zijn eerste minuten in de hoofdmacht sinds 22 augustus. Sindsdien kwam Pérez echter niet meer in actie voor de hoofdmacht. Heel gek is dat niet. Hij moet immers Charles de Ketelaere, Bas Dost én Sargis Adamyan voor zich dulden.

Cuevas maakt zijn eerste minuten in Blauw-Zwart

Club Brugge liet in januari flink van zich horen op de transfermarkt. Het versterkte zich met Tajon Buchanan, Andreas Skov Olsen, Sargis Adamyan én Denis Odoi. Stuk voor stuk spelers die Club moeten helpen om na afloop van dit seizoen alsnog met de kampioensbeker in handen te staan. Maar de regerend landskampioen deed ook zaken met het oog op de toekomst.

Waar in de personen van Ignace Van der Brempt en Tibo Persyn twee rechtervleugelverdedigers de deur van Jan Breydel achter zich dichttrokken, haalde Club met Mauricio Cuevas een rechtsachter voor de toekomst. Cuevas maakte transfervrij de overstap van Los Angeles Galaxy. De Mexicaan maakte in de Verenigde Staten vooral indruk als vrijetrappenspecialist. Hij joeg namens het tweede elftal van Los Angeles Galaxy regelmatig een vrije trap tegen de touwen.

Wat de precieze plannen van Club zijn met de Mexicaan, zal de toekomst moeten uitwijzen. Maar het is in ieder geval een fijne wetenschap dat er bij Club NXT een speler rondloopt die (mogelijk) op den duur Clinton Mata zou kunnen vervangen. Cuevas maakte maandagavond zijn debuut voor Club NXT. Op zijn eerste driepunter zal hij nog moeten wachten, maar zijn eerste assist heeft hij al binnen. 'Toen Cuevas nogmaals op zijn flank oprukte en de bal heerlijk voor doel bracht kon Pérez van dichtbij in twee tijden scoren. 1-1', klinkt het op de clubsite.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1501211308468973569?s=20&t=dAyfzGsa3FmwXr5JuOgERw
Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand