Druk op de ketel voor Club Brugge: "Dat is nog nooit gebeurd"

Club Brugge baalt
Club Brugge baalt Foto: © Pro Shots

Aanstaande zondag keert de Brugse derby terug in de Jupiler Pro League en Club Brugge tracht de opwinding onder zijn supporters aan te wakkeren met enkele opvallende gegevens. Een daarvan, met betrekking tot de historie van Cercle Brugge tegen Club Brugge, springt er absoluut uit en zorgt voor hun hoge druk op Club Brugge.

De Brugse derby eerder dit seizoen eindigde in een 0-0 gelijkspel, ondanks 34 doelpogingen van beide teams samen. Het is de enige thuiswedstrijd in alle competities waar Ronny Deila's ploeg er niet in slaagde te scoren. Na 25 wedstrijden staat Club Brugge op de derde plaats met 44 punten, terwijl Cercle Brugge het niet veel slechter doet op de vijfde plaats met vijf punten minder.

Sinds Club Brugge in 1959 promoveerde naar de hoogste voetbalklasse, heeft het nog nooit voorgevallen dat blauw-zwart drie opeenvolgende uitderby's niet kon winnen. Cercle Brugge heeft dus de kans om zondag een historische prestatie neer te zetten. Vorig jaar eindigde de derby in een gelijkspel van 2-2, terwijl Club Brugge het jaar daarvoor met 2-0 verloor van de stadsgenoot.

Lees meer:
0 reacties