Drukte op de linksbackpositie: wie moet er vertrekken?

PHOTONEWS 10880302 009
PHOTONEWS 10880302 009 Foto: © Lucas Castel/Photo News

Evenals Philippe Clement heeft Alfred Schreuder een grote kern tot zijn beschikking. Het valt daarom niet uit te sluiten dat Club Brugge deze maand nog afscheid neemt van een of meerdere spelers. Vooral de linksbackpositie vraagt om een schoonmaak, als we dat zo mogen noemen. Eduard Sobol, Federico Ricca of toch Faitout Maouassa; wie moet er wijken?

Hoewel Alfred Schreuder er niet veel over kwijt wilde/kon, lijkt Club Brugge zich deze maand nog te willen versterken met Skov Olsen. De Deen staat momenteel nog onder contract bij Bologna in Italië, maar zou een transfer naar West-Vlaanderen naar verluidt wel zien zitten. Mocht Olsen daadwerkelijk de overstap maken naar Blauw-Zwart, lijkt Club de vervanger van Noa Lang al binnen te hebben.

Lang is vrijwel zeker bezig aan zijn laatste maanden als speler van Club Brugge. De Nederlander stond afgelopen zomer al op verschillende lijstjes, maar toen schrokken de clubs nog van de vraagprijs. Komende zomer lijkt Lang echter onhoudbaar voor Blauw-Zwart. Gek is de vermeende interesse in Olsen dus niet. De voorhoede heeft bij een vertrek van Lang, en misschien ook Charles de Ketelaere, serieus behoefte aan versterking.

Vier spelers voor één positie

Club Brugge zal ondertussen ook bezig zijn met andere posities in het elftal. De linksbackpositie, bijvoorbeeld. Met Eduard Sobol, Federico Ricca en Faitout Maouassa heeft Schreuder momenteel drie linksbacks tot zijn beschikking. En dan maakt Maxim De Cuyper, door Club verhuurd aan KVC Westerlo, ook nog eens veel indruk in 1B. De Cuyper koos afgelopen zomer voor een tijdelijk avontuur elders, maar hij zal na dit seizoen toch voor zijn kans bij Blauw-Zwart willen gaan.

Dat maakt het aantal linksbacks bij de regerend landskampioen tot vier. Concurrentie is altijd goed, maar je kan ook té veel spelers hebben. Philippe Clement zei bij zijn presentatie als hoofdtrainer van AS Monaco dat hij een kern van dertig spelers eigenlijk te veel van het goede vindt. Schreuder kon hem geen ongelijk geven. De nieuwe oefenmeester vertelde daarnaast continu met de clubleiding in gesprek te zijn om te kijken of ze de selectie kleiner kunnen maken.

Faitout Maouassa
Faitout Maouassa ontbrak vorige week in de selectie voor het thuisduel met STVV. Moet de Fransman alweer op zoek naar een nieuwe werkgever? (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures)

Maouassa

Het kan haast niet anders dan dat de overbezetting op de linksbackpositie onderwerp van gesprek is. Niet in de laatste plaats omdat Schreuder tegen STVV zonder 'echte' linksback speelde. De linkerkant was voor Tajon Buchanan, die zowel zijn offensieve als verdedigende taken goed uitvoerde. Sobol en Ricca zagen dat toe vanaf de bank, terwijl Maouassa niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde. Het ziet er dan ook niet goed uit voor de Fransman.

Club Brugge telde afgelopen zomer vier miljoen euro neer voor de komst van Maouassa. Maar de Fransman heeft nog weinig potten kunnen breken. Hij kwam vooralsnog pas 356 minuten in actie en daarin maakte hij weinig indruk. Ook Schreuder lijkt dus nog niet overtuigd. Komt het deze winter dan alweer tot een vertrek van Maouassa? Het zou op z'n minst opzienbarend zijn, maar ook weer niet helemaal. Wij kunnen het ons ook niet voorstellen dat hij nog een halfjaar op de bank of zelfs tribune wil zitten...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand