"Eén vonk is mogelijk voldoende om Roman weer in gang te krijgen"

Roman Yaremchuk in gevecht met Toni Leistner
Roman Yaremchuk in gevecht met Toni Leistner Foto: © Orange Pictures

Club Brugge heeft nog weinig plezier beleeft van het aantrekken van Roman Yaremchuk. De aanvaller heeft grote moeite om zijn hoge transfersom waar te maken in Brugge. Volgens sportspycholoog Nathan Kahan kan de situatie toch snel veranderen.

"Het beste wat Yaremchuk kan doen, is terugkeren naar punt A", aldus Kahan bij Het Laatste Nieuws. "Aan zijn issues werken, zich herbronnen tijdens het tussenseizoen. Dan geloof ik dat het vertrouwen kan terugkomen met één klik. Eén vonk is mogelijk voldoende om zo'n spits weer in gang te krijgen."

Aan de instelling van Yaremchuk ligt het in elk geval niet. De spits doet er alles aan om zijn oude vorm te hervinden. Tijdens de trainingen werkt hij harder dan ooit aan zichzelf. Hij blijft 's middags ook langer om extra te trainen. De wil is er wel, maar tijdens de wedstrijden komt het er nog niet uit.

“Een topsporter is vaak een perfectionist”, aldus Kahan. “Die streeft naar het maximale. En als dat niet gehaald wordt, is hij kwaad op zichzelf en komt hij in zo’n vicieuze cirkel. Je kan het soms té graag willen. Jezelf te veel druk op leggen. Ook dat speelt wellicht mee bij Yaremchuck.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand