Een weekend met twee gezichten voor Club Brugge

Het Jan Breydel van Club Brugge
Het Jan Breydel van Club Brugge Foto: © Florian Van Eenoo Photo News

Een week na de laatste speeldag van de reguliere competitie staat het Belgische voetbal in het teken van de bekerfinale tussen Standard en KRC Genk. Dat betekent dat Club Brugge nog een weekje langer moet wachten op de eerste wedstrijd in Play-Off I. Hoewel de hoofdmacht dus niet in actie kwam, was het een interessant weekend voor de koploper van België. Club YLA en Club NXT kwamen namelijk wel 'gewoon' in actie. De dames dropen opnieuw teleurgesteld af, terwijl de beloften met opgeheven hoofd kunnen toewerken naar volgend seizoen.

Vallen en opstaan, knokken en doorgaan. Dat was de samenvatting van de verrichtingen van Club YLA in de reguliere competitie. De dames boekten een aantal mooie zeges, maar gingen op de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft met harde cijfers onderuit tegen Genk. Ze waren er dus op gebrand om de competitie goed te hervatten. Met tien punten uit de eerste vier duels na de winterstop was de start van de tweede seizoenshelft natuurlijk meer dan prima. De klad kwam er vervolgens echter flink in te zitten. Na de 2-0 overwinning op Charleroi van 28 februari werd er niet meer gewonnen. Achtereenvolgend Anderlecht, Gent, Standard en Oud-Heverlee waren te sterk voor Club YLA.

Teleurstellingen

Omdat de ploeg van Leo Van Der Elst al in een vervroegd stadium zeker was van een ticket voor Play-Off I, had de slechte reeks niet heel veel gevolgen voor het restant van het seizoen. De achterstand op de tegenstanders in de Play-Offs nam daarentegen grote vormen aan. Die werd in de afgelopen weken alleen nog maar groter. Ook de start van Play-Off I mondde namelijk uit in een teleurstelling voor Club YLA. De dames van Club Brugge verloren op eigen veld met 0-1 van Oud-Heverlee. Onnodig, want ze deden zeker niet onder voor hun tegenstander. Standard was daarentegen een maatje te groot: 3-1. Vrijdagavond kregen Van Der Elst en co de kans om de teleurstellingen weg te spelen. Dat moest dan gebeuren op bezoek bij Gent.

Met een overwinning op Standard was Gent goed van start gegaan in de Play-Offs. Het begon dus met veel vertrouwen aan de ontmoeting met Club YLA. Dat resulteerde binnen twintig minuten in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Via Marie Minnaert kwam Club YLA nog voor rust op gelijke hoogte. De ploeg van Van Der Elst stevende in de tweede helft af op een goed resultaat, ware het niet dat ze na een kleine tachtig minuten alsnog de 2-1 van Gent om de oren kreeg. Club YLA kwam die klap niet meer te boven. Zodoende verloor het voor alweer de zevende keer op een rij. Zaterdag wacht de dames de thuiswedstrijd tegen koploper Anderlecht. Dat zegevierde gisteren met maar liefst 6-0 tegen Standard...

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1385676618052538369?s=20

Opgeheven hoofd

Voor Club NXT zit het seizoen er alweer op. De beloften debuteerden deze jaargang in het betaald voetbal. Hoewel de resultaten niet bepaald om over naar huis te schrijven waren - Club NXT eindigde als nummer laatst - kan Club Brugge met een tevreden gevoel terugkijken op de afgelopen maanden. Een aantal beloften heeft zich namelijk heel goed ontwikkeld. Ignace Van Der Brempt, Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper zijn de veelgenoemde namen, maar spelers als Noah Mbamba en Mathis Servais kloppen ook serieus op de deur van de hoofdmacht. Zaterdagavond kwam de ploeg van Rik De Mil voorlopig voor het laatst in actie in 1B. Voorlopig? Ja, want het is nog altijd niet zeker of de beloften ook volgend seizoen actief zijn op het tweede niveau.

Ze kunnen in ieder geval met opgeheven hoofd toewerken naar het nieuwe seizoen. Club NXT speelde zaterdagavond namelijk zeer verdienstelijk gelijk tegen Westerlo, de nummer vier van 1B. De Cuyper maakte na vijftig minuten de openingstreffer van Westerlo ongedaan. De linkervleugelverdediger lijkt zich op te kunnen maken voor een serieuze kans in de hoofdmacht, want hij was de afgelopen tijd behoorlijk op dreef. Hij was namelijk bij vijf van de laatste zes doelpunten van de beloften betrokken (vier treffers en één assist).

https://twitter.com/ClubNxt/status/1386357640129822722?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand