Eerste achtstefinalist Europa League al bekend

Tottenham Hotspur heeft zich woensdagavond als eerste ploeg verzekerd van een ticket voor de achtste finales van de Europa League. De Engelsen zegevierden vorige week al met ruime cijfers tegen Wolfsberger AC en konden het woensdagavond dus wat rustiger aan doen. Desondanks prikte Tottenham er nog vier langs de Oostenrijkers.

De ploeg van José Mourinho stond in de groepsfase van de Europa League nog tegenover onder meer Antwerp FC. Op bezoek bij de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen ging Tottenham verrassend met 1-0 onderuit. Op eigen veld waren Mourinho en zijn mannen dan wel weer te sterk voor de Antwerpenaren: 2-0. Tottenham kwalificeerde zich uiteindelijk als nummer één voor de knock-outfase, waarin het dus uitkwam tegen Wolfsberger AC. De Oostenrijkers plaatsten zich verrassend ten koste van Feyenoord voor de volgende ronde. Een primeur, want Wolfsberger behoorde nog niet eerder tot de beste 32 van de Europa League.

In het tweeluik met Tottenham hadden de Oostenrijkers echter, zoals verwacht, niet heel veel te vertellen. Kwalificatie voor de achtste finales was na het heenduel in Oostenrijk al een feit voor de Londenaren. Tottenham zegevierde daar uiteindelijk met 1-4, nadat het na 35 minuten al drie keer had gescoord. Ook op eigen veld zag Mourinho zijn ploeg goed van start gaan. Na tien minuten was het al raak via Dele Alli. De nummer negen van de Premier League, die overigens aantrad zonder onder anderen Harry Kane, Gareth Bale en Son Heung-min, deed het vervolgens rustig aan. Vlak na rust maakte Carlos Vinicius er 2-0 van en kort na zijn invalbeurt deed ook Bale een duit in het zakje. Opnieuw Vinicius bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1364625998742978564?s=20

Spannende returns

Donderdagavond melden zich nog vijftien andere ploegen bij de laatste zestien. Op veel velden ligt het nog helemaal open na een aantal zinderende heenwedstrijden. Bayer Leverkusen tegen Young Boys, bijvoorbeeld. De Zwitsers zegevierden op eigen veld met 4-3, maar moeten dus nog vol aan de bak om de volgende ronde te bereiken. Ook PSV en Napoli moeten alles op alles zetten om niet nu al uit het toernooi te worden geknikkerd. De Eindhovenaren verloren vorige week met 4-2 van Olympiakos, terwijl Napoli met 2-0 onderuit ging tegen Granada.

Onze ogen zijn natuurlijk gericht op Club Brugge. Na het 1-1 gelijkspel in Kiev heeft Blauw-Zwart de beste papieren om de volgende ronde te bereiken. De voorbereiding op de return tegen Dynamo verloopt echter allesbehalve vlekkeloos. Rik De Mil moet het waarschijnlijk doen zonder Simon Mignolet en Charles de Ketelaere. De Belgen hebben positief getest op corona. Terwijl Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken, Noa Lang en Mats Rist er sowieso al niet bij zijn.

Lees meer: