Eerste meevaller voor Club: Antwerp FC kan niet winnen

PHOTONEWS 10924840 018
PHOTONEWS 10924840 018 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge kan bij een overwinning in de topper tegen Union Antwerp FC op drie punten zetten. De Great Old kon dinsdagavond over Club heen wippen naar de tweede plek. Maar ze kwam in de thuiswedstrijd tegen STVV niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Antwerp FC won afgelopen vrijdag met 1-2 van KV Oostende, waardoor het op gelijke hoogte kwam met Club Brugge. De ploeg van Alfred Schreuder vergat de Great Old twee dagen later terug op drie punten te zetten. Ze moest op Standard genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel en liep dus slechts één punt uit op de Antwerpenaren.

Zij kregen dinsdagavond als eerste de kans om in ieder geval tijdelijk over Club Brugge heen te wippen. En die leken ze in eerste instantie te benutten. Antwerp FC opende na 32 minuten de score tegen STVV via een afstandsschot van Michel-Ange Balikwisha. Dat was tevens de ruststand na een eerste helft waarin Antwerp FC eigenlijk geen al te beste indruk maakte.

Het ging na rust vervolgens al snel mis voor de thuisploeg. STVV kwam brutaal uit de kleedkamer. Taichi Hara stond bij de tweede paal klaar om een hoekschop binnen te werken. De thuisploeg. Maar de Antwerpenaren speelden weinig klaar en leken een kwartier voor tijd zelfs op achterstand te komen.

Helaas voor STVV ging de 1-2 van Haichi Hayashi echter niet door wegens buitenspel. Antwerp FC bleef in leven, maar kwam zelf eigenlijk niet meer in de buurt van de overwinning. Het bleef bij 1-1, waardoor Antwerp FC Club alleen op doelsaldo passeert. Blauw-Zwart kan bij een overwinning op Union dus een voorsprong van drie punten nemen, al heeft Antwerp FC nog wel een wedstrijd tegoed.