Europees recordbedrag binnengehaald door grote bijdrage Club Brugge

Club Brugge Benfica CL
Club Brugge Benfica CL Foto: © Pro Shots

Club Brugge, Union SG, RSC Anderlecht en AA Gent wisten vorig seizoen een Europees recordbedrag binnen te halen. Club Brugge was de grote slokop van het rijtje weet Het Nieuwsblad.

Club Brugge wist aardig te overwinteren in de Champions League, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door het Portugese Benfica. De andere clubs van het rijtje wisten goed te presteren in de Conference League en Europa League. In totaal werd er zo'n 73 miljoen euro binnengehaald zo blijkt uit het jaaroverzicht van de UEFA. Nooit eerder vloeide er zoveel geld vanuit de UEFA naar de Belgische clubs.

Club Brugge haalde door zijn deelname in de Champions League uiteraard de eerste plek in het rijtje met maar liefst 44 miljoen euro. Union moest genoegen nemen met 12,6 miljoen euro door hun prestatie in de Europa League. Anderlecht en AA Gent haalden beide ruim acht miljoen euro binnen door hun deelname aan de Conference League. Dit seizoen zal het financiële resultaat van de Belgische clubs aanzienlijk lager uitvallen, omdat er enkel nog teams uit België in de Conference League spelen.

Lees meer:
0 reacties