Ex-bondscoach neemt het op voor Sá Pinto: ''Preud'homme mocht dat in Brugge wel allemaal''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Michel Preud'homme schreeuwt

Walter Meeuws werkte in het verleden zowel bij Club Brugge als bij Standard zo'n 90 wedstrijden af en heeft dus de nodige voeling met zowel Blauw-Zwart als de Rouches. In volle strijd om Play-Off 1 neemt de gewezen bondscoach van België het op voor Ricardo Sá Pinto en maakt hij daarbij de vergelijking met Michel Preud'homme.

"Ik apprecieer Sá Pinto", opent Meeuws zijn betoog. "Hij is meteen vogelvrij verklaard door drie vierde van de pers, maar hem zou ik het heel hard gunnen om Play-Off 1 te halen. Pas op, speciale gast hé. Maar Standard is ook een speciale club. Als Sá Pinto bij een doelpunt van hot naar her loopt, dan is het kot te klein. Maar als Michel Preud'homme hetzelfde deed in Brugge, dan was dat 'om zijn ploeg wakker te maken en scherp te zetten'. Hoe noemen ze dat? Perceptie."

"Sá Pinto is een zuiderse kerel. Ik ken de mentaliteit, de warmte en de vurigheid van een Luikenaar. Hij past daar. En hij houdt op zijn manier zijn groep wel scherp. Maar de perceptie speelt een grote rol. Kijk ook naar Bölöni. Die man heeft perfect gewerkt, maar van het ogenblik dat het eens een maand wat minder ging, kwam de vraag: 'Is zijn manier van werken - zo fysiek - niet voorbijgestreefd?'. Dat vind ik zever", besluit Meeuws in Het Laatste Nieuws.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda