Ex-Club-trainer kritisch: "Ik zie er geen leider tussen zitten"

Hugo Broos als trainer van KV Oostende
Hugo Broos als trainer van KV Oostende Foto: © Pro Shots

Inmiddels is al een tijdje bekend dat Ronny Deila volgens seizoen de trainer van Club Brugge wordt. Hugo Broos, voormalig trainer en speler van Club Brugge, is hier redelijk positief over. Toch ziet hij ook zeker aandachtspunten voor de Noor.

Broos praat hierover bij KVW. "Het zal erop aankomen enkele jongens te laten afvloeien, de vertrekkers goed te vervangen en te blijven doen wat ze de voorbije jaren zo goed deden: talentrijke spelers aantrekken die nog niet volledig ontbolsterd zijn en die opwaarderen."

Dat is ook een punt waar het huidige team volgens hem tekort komt. "Er lijkt mij niet echt een leider tussen te zitten, iemand die in de kleedkamer met zijn persoonlijkheid respect afdwingt en die als het wat minder gaat zorgt dat iedereen weer gefocust is. Jongens als Mechele en Vanaken zijn niet zulke karakters. En van Lang moet je dat ook niet verwachten, want die heeft het al moeilijk genoeg met zichzelf. Dus misschien moet je in de transferperiode ook wel rekening houden met het aspect leiderschap."

Broos duidt daarnaast op een probleem in de punt van de aanval. "Over Yaremchuk is al genoeg gezegd, daar ga ik niet meer over beginnen, en van Jutgla kun je niet zeggen dat hij het slecht deed, maar – sorry – een echt goeie spits heeft Club niet meer. Dat moet het absoluut halen: iemand die ze met de ogen dicht binnentrapt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand