Ex-voetballers blikken vooruit op topper: "Het zit ‘m in de details"

Noa Lang in duel met Christian Burgess
Noa Lang in duel met Christian Burgess Foto: © Pro Shots

Woensdagavond spelen Club Brugge en Union opnieuw tegen elkaar. Mocht Brugge winnen, zetten ze een belangrijke stap richting de titel. Bij Het Laatste Nieuws lieten ze ex-voetballers vooruit blikken op de wedstrijd.

Tom de Sutter speelde twee jaar voor Club Brugge. Hij geeft 60/40 in het voordeel van Club Brugge. "Na dit weekend heeft Club Brugge het voordeel. Zij kunnen om met de druk, dat is bij Union toch nog een vraagteken. Een ploeg die net uit 1B en meteen meedoet voor de titel, daar komt veel druk bij kijken. Nu wordt het reëel voor hen. De wedstrijd woensdag wordt allesbepalend, als ze die verliezen valt er nog weinig aan te doen. Het play-off-verhaal maakte het sowieso heel moeilijk voor Union, in die onderlinge duels moet je top zijn."

Ook Olivier Deschacht geeft Brugge het voordeel met 60/40. Al vindt hij het jammer dat Brugge het woensdag zo goed als af kan maken. "Club Brugge zal het in eigen huis wel afmaken. Al vind ik dat jammer, zondag is nogmaals gebleken dat Union de beste ploeg is. Ik ben ervan overtuigd dat ze woensdag opnieuw heel competitief zullen zijn, maar voor de tweede keer zullen sneuvelen door details. Ook het publiek zal er in Brugge kort op zitten. In elke andere sport was Union wellicht wel kampioen geworden. Zonde", aldus de oud-verdediger.

Thomas Buffel, inmiddels assistent trainer bij de nationale beloften, vindt het lastig om te kiezen. Hij geeft beide ploegen evenveel kans. "In het begin had ik Union naar voor geschoven. Ik schuif die niet helemaal aan de kant, maar na afgelopen wedstrijd zijn de rollen toch omgekeerd. Het zit ‘m in de details. Als Club die thuismatch wint, spelen ze kampioen. Als ze niet winnen, geef ik Union nog redelijk wat kans. Club gaat het ook niet zomaar cadeau krijgen tegen Anderlecht en Antwerp."

Ook Glen de Boeck weet nog niet wie hij als favoriet heeft. "Union maakt nog evenveel kans als Club om kampioen te worden", zegt De Boeck die beide teams 50% kans geeft. "Efficiëntie is op dit moment het probleem, maar bij spitsen kan dat snel keren. Met hetzelfde voetbal en cohesie, gekoppeld aan iéts meer geluk bij de afwerking, kan Union zeker winnen in Brugge."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand