Felle kritiek op Club Brugge: "Het spel is traag en voorspelbaar"

Club Brugge juicht
Club Brugge juicht Foto: © Orange Pictures

Club Brugge neemt het dit weekend op tegen Standard Luik. De trainers van beide teams (Ronny Deila en Carl Hoefkens) stonden vorig seizoen nog aan het roer bij de tegenstander. Deila is nu weliswaar de favoriet, maar dat betekent niet dat het een simpele pot gaat worden.

Johan Walckiers van Voetbalkrant heeft veel kritiek op Blauw-Zwart. "Club Brugge staat op de vierde plaats, maar maakt niet echt indruk. Het spel van Ronny Deila is traag en voorspelbaar, individuele hoogstandjes hebben Deila al verschillende keren gered."

Club Brugge zal alles op alles zetten om te winnen, maar de vraag is of dat genoeg zal zijn. "De ambities in het Jan Breydel zijn bijzonder groot na een teleurstellend vorig seizoen. De titel is een doel en ver komen in de Conference League is eigenlijk ook een must De speelruimte van Ronny Deila is - wat ze ook zeggen in de bestuurskamer - beperkt", zegt Walckiers. "De Noorse coach krijgt inderdaad meer krediet dan Hoefkens, maar dat is ook niet oneindig, gezien de samenstelling van de kern."

Als we in de geschiedenisboeken kijken zijn de kansen voor de Boeren (ondanks hun huidige hogere plek in de ranglijst) nihil. "Club Brugge heeft sinds 2017 niet meer gewonnen in Sclessin, dat is tien opeenvolgende ontmoetingen. Kostas Laifis stond toen al op het wedstrijdformulier, evenals Hans Vanaken. Standard - Brugge, een ontmoeting die heet belooft te worden... en bepalend", aldus Walckiers.

Lees meer:
0 reacties