Financieel absoluut topjaar: 32 miljoen in het groen voor Club

Club Brugge logo
Club Brugge logo Foto: © Orange Pictures

Club Brugge kleurt groen. Club staat momenteel op een positief transfersaldo van maar liefst 32 miljoen euro dit seizoen. Ondanks het sportieve dal, gaat het op financieel vlak dus uitstekend.

"Afgelopen zomer trok Abakar Sylla, in 2021 nog opgepikt voor een schamele 200.000 euro, naar Strasbourg voor 20 miljoen. Een gouden zaak. Noa Lang werd verkocht aan PSV voor 12,5 miljoen. Brachten ook een flinke stuiver op: Jack Hendry (5 miljoen naar Al-Ettifaq), Clinton Mata (5 miljoen naar Olympique Lyon), Mats Rits (2 miljoen naar Anderlecht) en Cyle Larin (1,5 miljoen naar Valladolid)", weet Het Laatste Nieuws.

Buchanan werd onlangs aan Inter verkocht. "Aan dat lijstje mag nu dus Buchanan worden toegevoegd. Die tien miljoen is niet wat Club ooit hoopte te cashen op de Canadees, maar het blijft een aardig bedrag. Dat hij ook nog eens naar een Europese topclub als Inter verhuist, is dan weer goed voor het aanzien en de reputatie van blauw-zwart."

Meer dan 80 miljoen winst boekte Club over de afgelopen tien jaar. "Om het resultaat van dit seizoen nog in perspectief te plaatsen: met z’n voorlopige 32 miljoen euro transferwinst staat Club 31ste in Europa. Pakweg Portugese en Nederlandse topclubs - denk aan Porto, Sporting en Ajax - blijven hoger aangeschreven en verkopen bijgevolg stelselmatig voor grotere bedragen."

Nog altijd zijn veel Club-spelers populair in het buitenland. "Antonio Nusa is nog steeds gegeerd door Europese topclubs. Skov Olsen zal komende zomer wellicht vertrekken voor een mooi bedrag. En ook Bjorn Meijer, nog altijd maar 20 jaar, heeft het potentieel om op termijn veel geld op te brengen. Wie is de volgende die de Brugse kassa doet rinkelen?"

Lees meer:
0 reacties