Flinke meevaller voor Club Brugge en Clement

Philippe Clement, trainer van Club Brugge, tegen Standard
Philippe Clement, trainer van Club Brugge, tegen Standard Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Jong Oranje wilde zich zaterdagavond graag herstellen van de teleurstellende start tegen Roemenië. De beloften van Erwin van de Looi reisden met veel vertrouwen toe naar het EK in Hongarije, maar maakten een zeer povere indruk. Tegen Duitsland kwamen ze al wat beter voor de dag, alhoewel een overwinning niet uit het vuur werd gesleept. Na afloop ging het echter vooral over de blessure van Noa Lang. Gelukkig voor Club Brugge en de speler zelf lijkt die vooralsnog mee te vallen.

Mede dankzij een indrukwekkende kwalificatiereeks begon Jong Oranje als een van de belangrijkste kandidaten voor de eindzege aan het EK Onder-21. De start van de groepsfase tegen Roemenië was echter dus niet om over naar huis te schrijven. Nederland kwam nog wel op voorsprong, maar gaf die alweer snel uit handen. Na de Roemeense gelijkmaker liet Jong Oranje weinig tot niets zien. Lang probeerde het wel en was de meest dreigende speler aan Nederlandse kant, maar slaagde er ook niet in het verschil te maken. Gebrand op revanche begon de smaakmaker van Club Brugge zaterdagavond aan het duel met Duitsland.

Na 22 minuten zat Lang zijn wedstrijd er echter alweer op. Hij botste ongelukkig met ploegmaat Teun Koopmeiners. Lang probeerde in eerste instantie nog wel door te gaan, maar had toch te veel last van zijn knie. In tranen verliet hij vervolgens het veld. Na afloop vertelde bondscoach Van de Looi dat het er niet goed uitzag. Er werd gevreesd voor een zware knieblessure. Uit de eerste testen lijkt alles echter mee te vallen. Het toernooi zit er voorlopig weliswaar op voor Lang, maar de Play-Offs met Club Brugge lijken niet in gevaar te komen. De nummer 10 van Blauw-Zwart komt vanavond nog aan in Brugge, waar hij zijn revalidatie zal beginnen.

https://twitter.com/JohanInan/status/1376154204323123202?s=20

Jong Oranje speelt dinsdagavond zijn derde en laatste groepswedstrijd. De beloften van Van de Looi moeten winnen van Hongarije, het liefst met ruime cijfers, om plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand te houden. De knock-outwedstrijden vinden overigens na afloop van het clubseizoen plaats. Lang zal er dan dus wel weer bij moeten kunnen zijn.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda