Forde is duidelijk: "De wedstrijd zal nooit herspeeld worden"

Igor Thiago baalt
Igor Thiago baalt Foto: © PRO SHOTS / Isosport

Stephanie Forde van het Refereeing Department heeft haar duidelijke mening gegeven over de afgekeurde goal van Igor Thiago. De goal tegen KV Mechelen werd afgekeurd, wat later onterecht zou blijken. Laat het Professional Refereeing Department weten.

“De VAR kijkt ieder doelpunt na en in dit geval is het te snel overgegaan naar een beslissing op het veld. Het proces is niet gevolgd en er is geen lijn getrokken. En daardoor is er een verkeerde beslissing gevallen", trapt Forde af.

Ook laat ze weten dat je altijd een lijn moet trekken. Wat volgens haar niet correct is gebeurd. “Bij een doelpunt en zeker bij een buitenspelsituatie moet er altijd een lijn worden getrokken. Kevin Van Damme zijn focus lag vooral op de centrale verdedigers van KV Mechelen en niet op Sandy Walsh."

Kevin van Damme is voorlopig geen scheidsrechter meer. Dat staat volgens Forde los van zijn prestatie als scheidsrechter maar Van Damme zou zich ook erg naar voelen over de situatie. Club Brugge wil graag dat de wedstrijd opnieuw word gespeeld, maar daar is Forde duidelijk over. “Dat sowieso niet. De wedstrijd zal op basis van deze menselijke fout nooit herspeeld worden", aldus de scheidsrechtersbaas.

Lees meer:
0 reacties