Fraai jubileum lonkt voor man in vorm De Ketelaere

PHOTONEWS 10943034 098
PHOTONEWS 10943034 098 Foto: © Gvg/Photo News

Met het nieuwe jaar op komst barst ook de discussie los over wie de Gouden Schoen moet winnen. Charles de Ketelaere is een van de grote favorieten voor deze uitverkiezing. De Ketelaere maakte veel indruk in de eerste seizoenshelft. Die lijn hoopt hij donderdagavond tegen OH Leuven door te trekken in wat zijn jubileumwedstrijd zal worden.

De Ketelaere debuteerde weliswaar al in 2019 in de hoofdmacht van Club Brugge, maar beleefde vorig seizoen zijn echte doorbraak. Het grote talent uit de eigen jeugdopleiding schitterde op het hoogste niveau - de Champions League - en speelde zich daarmee in de kijker van de Rode Duivels. Ook vorig jaar werd De Ketelaere al genoemd als mogelijke winnaar van de Gouden Schoen. Maar toen kwam hij nog net tekort voor deze prestigieuze prijs in België. Eén van de redenen waarom De Ketelaere buiten de podiumplaatsen viel, was zijn rendement. Hij scoorde te weinig en gaf ook te weinig assists. Zeker van een sterkhouder van de beste ploeg van België mocht (veel) meer worden verwacht.

Die boodschap heeft hij begrepen. Sterker, De Ketelaere scoorde dit seizoen al negen keer in de Jupiler Pro League. Daarnaast verzorgde hij ook al zes assists. In de laatste vijf matchen in de competitie was hij goed voor vier doelpunten en drie assists. Daarmee doet hij dus een serieuze gooi naar de Gouden Schoen. In de laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar 2021 kan De Ketelaere er nog een schepje bovenop doen. Om te beginnen donderdag, in de kwartfinale van de Croky Cup tegen OH Leuven. In de vorige ronde was De Ketelaere met twee doelpunten en een benutte pingel in de strafschoppenserie nog van enorme waarde voor Club.

De ontmoeting met OH Leuven belooft een speciale te worden voor het goudhaantje van Blauw-Zwart. Hij speelt donderdag namelijk naar alle waarschijnlijkheid zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Club. ''Als hij speelt, is hij 20 jaar, 9 maanden en 13 dagen oud. In de geschiedenis van Club Brugge KV was enkel Marc Degryse (20 jaar, 6 maanden en 18 dagen) jonger dan King Charles bij zijn 100e wedstrijd voor Blauw-Zwart'', klinkt het op de clubsite. Dat is nog eens een fraaie mijlpaal. En wat zou het mooi zijn als er donderdag opnieuw een belangrijke rol is weggelegd voor De Ketelaere, om het jaar vervolgens zondag goed af te sluiten tegen Cercle...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda