Fraaie nieuwe bestemming lonkt voor Danjuma

Club Brugge hoopt deze zomer een groot aantal 'overbodige' spelers van de hand te doen. Daarnaast wil de Belgisch landskampioen zich graag versterken. Dat ze een boeiende en drukke transferzomer tegemoet gaat, staat dus vast. Dat geldt ook voor een aantal oude bekenden van Club Brugge. Arnaut Danjuma, bijvoorbeeld. De vleugelaanvaller heeft een ijzersterk seizoen achter de rug en maakt deze zomer zeer waarschijnlijk een mooie transfer.

Danjuma zijn periode in België duurde niet langer dan een jaar. Na het seizoen 2018/2019, dat hij grotendeels moest missen vanwege een blessure, vertrok hij voor een miljoenenbedrag naar Bournemouth. Zijn eerste seizoen in Engeland werd er echter één om snel te vergeten. Danjuma sukkelde opnieuw met blessures. Tot overmaat van ramp degradeerde Bournemouth ook nog eens naar het tweede niveau.

De aanvaller liet zijn koppie echter niet hangen en beleefde in het afgelopen seizoen een ijzersterke comeback. Hij scoorde vijftien keer in 33 competitiewedstrijden. Daarnaast gaf hij ook ook nog eens zeven assists. Genoeg voor promotie naar de Premier League was het echter niet. De kans dat Danjuma ook komend seizoen nog actief is voor Bournemouth, is klein. De Nederlander is ambitieus en een vervolgstap dient zich ook serieus aan.

Volgens het Nederlandse Voetbalzone zijn er drie clubs 'semi-concreet' voor de oud-speler van Club Brugge. Dat zijn Olympique Lyonnais, VFL Wolfsburg en Leicester City. Geen verkeerd rijtje. In Lyon zou hij zijn landgenoot Memphis Depay kunnen opvolgen. De nummer vier van Frankrijk in het afgelopen seizoen stelde onlangs in de persoon van Peter Bosz een nieuwe hoofdtrainer van Nederlandse komaf aan. Ook VFL Wolfsburg staat met ingang van komend seizoen onder leiding van een Nederlandse coach, namelijk Mark van Bommel.

Danjuma zou mogelijk dus ook 'gewoon' in Engeland actief kunnen blijven. Leicester City plaatste zich in het afgelopen seizoen op een haar na voor de Champions League. In de Engelse media werden in een eerder stadium ook Southampton en Newcastle United genoemd als gegadigden.

Lees meer: