Franky Demon: "Club Brugge is een trouwe partner op dit vlak"

Club Brugge logo
Club Brugge logo Foto: © Orange Pictures

In september begon Club Brugge Younited aan het 15de seizoen. Bij dit project werken verschillende partners samen om via voetbal kwetsbare Bruggelingen te helpen.

"Sporten draait om fysieke uitdagingen, maar het maatschappelijke aspect is minstens even belangrijk", begint Schepen van Sport, Franky Demon op de officiële website van Club Brugge. "Samen sporten zorgt voor verbinding en die verbinding is broodnodig in onze maatschappij."

"De Stad zet via haar werking dagdagelijks in op ‘sport voor iedereen’ en het is mooi dat we in ons streven worden geflankeerd door externe organisaties. Club Brugge is een trouwe partner op dit vlak en ook de vzw’s die meewerken aan dit project vormen trouwe partners binnen ons Brugse verhaal", vervolgt Demon.

"Sport vormt in dit geval de motor voor re-integratie. De Brugse Younited-spelers nemen hun leven met volle motivatie weer op. Een grote stap, maar met de steun van lotgenoten, trainers én een sportieve geest, wordt de drempel een stuk lager en dat is van onschatbare waarde. Samen spelen vormt een uitstekende opstap naar opnieuw samen leven. We zetten dan ook graag opnieuw onze handtekening onder het vernieuwde samenwerkingsconvenant", besluit Demon.

Lees meer:
0 reacties