Gaat Club Brugge nog over tot actie op transfermarkt?

©Photo News
©Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/?p=93579

De laatste week van januari is ingegaan en dat betekent dat de transfermarkt ook alweer bijna haar deuren sluit. Gaat Club Brugge nog wat uitrichten? De regerend landskampioen versterkte zich weliswaar al met Tajon Buchanan, maar daar bleef het vooralsnog bij. Terwijl er eigenlijk nog wel wat moet gebeuren.

In vergelijking met de winterse mercato van vorig jaar is het erg rustig bij Club Brugge. Vorig jaar vond er nog een kleine volksverhuizing plaats naar Jan Breydel. Bas Dost, Stefano Denswil, Tahith Chong en Nabil Dirar maakten allemaal de overstap naar Blauw-Zwart. In de eerste maand van 2022 is het vooralsnog bij de komst van Tajon Buchanan gebleven.

De transfer van Buchanan werd van de zomer al aangekondigd, maar New Engeland Revolution wilde hem niet midden in het seizoen laten gaan. Nu is de Canadees eindelijk speler van Club Brugge. Zondag was hij op Standard als invaller nog belangrijk met de assist op de 2-2 van Bas Dost, die Blauw-Zwart een punt bezorgde. Maar in de komende vier wedstrijden kan Buchanan zijn ploeg niet van dienst zijn.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1485651105539186691?s=20

De Canadees speelt interlands met zijn land en ontbreekt daardoor in de wedstrijden tegen Union, KV Kortrijk en KAA Gent (beker én competitie). Dat wist Club weliswaar al toen Buchanan in augustus zijn handtekening zette onder een contract bij Blauw-Zwart. Maar de kans is groot dat Club in de laatste week van de transferwindow nog even flink gaat pushen voor de komst van een extra aanvaller.

Komt Olsen nog?

De komst van Buchanan voelde als een bevrijding voor Club omdat de ploeg eindelijk wat minder afhankelijk zou worden van Charles de Ketelaere en Noa Lang. Nu zullen zij toch weer de kar moeten gaan trekken. Ook omdat de alternatieven die Alfred Schreuder momenteel tot zijn beschikking heeft niet in de buurt komen van De Ketelaere en Lang. Niet voor niets sijpelden vorige week de geluiden over de interesse van Club in Skov Olsen binnen.

Waar de komst van Olsen een kwestie van tijd leek, is het nu toch alweer even stil rond de Deense buitenspeler. Maar het zou ons niets verbazen als Club in de komende dagen nog even alles op alles zet om hem binnen te halen. Wij hopen echter dat Club zich niet blindstaart op de voorhoede. Want achterin kan de ploeg ook nog wel wat nieuwe impulsen gebruiken.

En dat is eigenlijk nog zachtjes uitgedrukt. Het is een publiek geheim dat de achterhoede dit seizoen de achilleshiel vormt van Club Brugge. Voor de winterstop moest de ploeg liefst 28 doelpunten slikken in de competitie en op Standard kwamen er dus weer twee bij. Vooral de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen zullen Schreuder zorgen baren. Niet in de laatste plaats omdat zijn beste verdediger (Jack Hendry) ook nog eens is geschorst voor de topper tegen Union.

Mechele is niet meer de betrouwbare verdediger van welweer en Nsoki heeft nog niet kunnen overtuigen.'

Weinig zekerheid achterin

Het mag een club als Blauw-Zwart natuurlijk niet gebeuren dat bij het uitvallen van één verdediger er meteen paniek ontstaat. Maar het is veelzeggend over de situatie van Club in de competitie én de vorm van de andere verdedigers. Brandon Mechele is niet meer de betrouwbare verdediger van weleer en Stanley Nsoki heeft nog steeds niet kunnen overtuigen. Volgens Schreuder heeft hij genoeg opties om Hendry te vervangen. Maar als wij een blik werpen op de selectie, valt dat toch een beetje tegen.

Matej Mitrovic is de enige van origine centrale verdediger die Schreuder achter de hand heeft. Maar de Kroaat komt al maanden niet meer in de plannen voor. Blijven over Federico Ricca en Clinton Mata. Beiden zijn eigenlijk vleugelverdedigers, maar hebben bewezen ook centraal uit de voeten te kunnen. Het is echter de vraag of Schreuder het aandurft om in zo'n belangrijke wedstrijd aan te treden met een jongeling als Ignace Van der Brempt.

Dat er achterin nog wat bij mag, misschien wel moet, is dus duidelijk. Wij verbazen ons eigenlijk al over het feit dat er nog geen berichten de ronde doen over de komst van een centrale man. Club heeft weliswaar nog tijd om daar verandering in te brengen. Maar vindt in de laatste dagen van de mercato maar een centrale verdediger die er meteen staat...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Union Saint-Gilloise 8 4 16
3 Club Brugge 8 13 15
4 Anderlecht 8 2 15
5 Antwerp 8 9 13
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand