Geen Daramy: wie zijn de andere 'pistes' van Club?

PHOTONEWS 10883355 027
PHOTONEWS 10883355 027 Foto: © Sebastien Smets/Photo News

Dat Club Brugge met Ruben Providence een nieuwe speler voor de flanken aantrok, betekent niet dat de club klaar is met shoppen voor die positie. Integendeel zelfs. De Blauw-Zwarten willen zich voor het verstrijken van de markt graag nog versterken met nog een vleugelspeler. Mohamed Daramy stond bovenaan het verlanglijstje, maar hij vertrekt naar Ajax. Welke namen komen nu in beeld?

De geruchtenmolen draait ook deze zomer op volle toeren. Wat moet je wel en niet geloven? Een lastige vraag tijdens de transferperiode. Dat gold ook voor de geruchten rond de persoon van Mohamed Daramy. Die konden we echter al snel voor waarheid aannemen. Zijn werkgever, FC Kopenhagen, meldde namelijk via de officiële kanalen dat het een bod had ontvangen van Club Brugge. ''Er lopen onderhandelingen, maar er is geen garantie dat er een akkoord wordt bereikt'', voegden de Denen daar nog aan toe. Toch durfden de supporters van Club Brugge al te dromen van zijn komst.

Het zag er namelijk goed uit voor Club Brugge. Daramy had naar verluidt AC Milan al de deur gewezen. Daarnaast was Blauw-Zwart bereid om een recordbedrag neer te tellen voor de Deense vleugelspeler. Maar toen kwam Ajax. De Amsterdammers handelden vliegensvlug. Zó vlug, dat Daramy bij de clubleiding van FC Kopenhagen bekendmaakte dat hij een transfer naar Club Brugge niet zag zitten. Zowel FC Kopenhagen als Club trok de stekker uit de onderhandelingen. Een streep door de naam van Daramy. De zoektocht zet dus voort. Die begon al in januari, na het vertrek van Krépin Diatta en leverde, ondanks de komst van Ruben Providence, vooralsnog weinig succes op.

Bekende namen

Desondanks heeft Philippe Clement er nog altijd het volste vertrouwen in dat er nog wel spelers zullen bijkomen. De scouting richt zich vooral op de vleugels. Omdat er haast geboden is, zal Club mogelijk werk maken van de namen die in de afgelopen weken al de ronde deden. Tajon Buchanan, bijvoorbeeld. De rechterflank komt momenteel nog uit voor het Amerikaanse New Engeland Revolution. Hij maakte deze zomer veel indruk op de Gold Cup, waar hij werd verkozen tot Jonge Speler van het Toernooi. Die lijn trok hij rustig door in de afgelopen weken. In zeventien competitieduels was hij goed voor zes doelpunten en vijf assists.

https://www.youtube.com/watch?v=QNEaAWp20p0

Transfermarkt schat zijn marktwaarde op zeven miljoen euro, dus Club zal de portemonnee moeten trekken. Vooral omdat de Amerikaanse competitie in januari eindigt en New Engeland Revolution hem het liefst pas na de laatste competitiewedstrijd zou willen laten gaan. Betekent dat dat Álex Collado misschien weer in beeld komt? Het lijkt niet aannemelijk, maar zijn situatie bij FC Barcelona is er niet beter op geworden. Ook niet na het vertrek van Lionel Messi. Collado had eerst geen oor naar een vertrek naar Club, maar misschien is hij inmiddels van gedachten veranderd. En dan is er ook nog de naam van Sebastian Villa. De aanvaller van Boca Juniors wordt eigenlijk al de hele zomer in verband gebracht met Blauw-Zwart.

Met wie Club Brugge ook bezig mag zijn, duidelijk is dat er haast geboden is. De transfermarkt is nog ruim een week open.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand