Geen zorgen bij Schreuder over ontbreken sterkhouders

Alfred Schreuder kan woensdagavond in de eerste halve finale van de Croky Cup tegen KAA Gent geen beroep doen op Brandon Mechele en Éder Balanta. De Nederlander maakt zich daar echter geen zorgen over.

Waar Brandon Mechele in de eerste seizoenshelft onder Philippe Clement niet meer onomstreden was, kan hij sinds de aanstelling van Alfred Schreuder terug rekenen op een basisplaats. Maar op het veld van KAA Gent kan de Belg zijn ploeg dus niet van dienst zijn. Mechele ontving in de afgelopen twee bekerwedstrijden een gele kaart en is daarom geschorst.

Éder Balanta is op zijn beurt niet van de partij wegens een blessure. Balanta had afgelopen zondag op KV Kortrijk voor het eerst een basisplaats onder Schreuder. De Colombiaan speelde een goede wedstrijd, maar kon die helaas niet volmaken. Hij viel in de slotfase uit met een hamstringblessure. Mogelijk is hij komend weekend terug van de partij. Maar het eerste halve finaleduel met KAA Gent moet Balanta dus missen.

Vervelend voor Club Brugge, maar Schreuder heeft alle vertrouwen in hun vervangers (Matej Mitrovic en Mats Rits). ''We hebben een brede kern en iedereen staat klaar om de spelers die ontbreken op te vangen'', zegt de oefenmeester. Het debuut van Schreuder in de Croky Cup is dus meteen een belangrijke. Maar een andere aanpak heeft het niet gekregen. ''We hebben deze wedstrijd voorbereid net als alle andere.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1488948317115625492?s=20&t=RGp2I9RFRWnqN5iRd9K9SQ
Lees meer: